Az izraeli Haifa városának egyik általános iskolájában a holokausztnapon rendkívüli "történelemórát" tartott egy hazafias érzelmű zsidó tanárnő. A németek kinézetét, faji sajátosságait a pedagógus azzal igyekezett megjeleníteni, hogy a kisiskolások közül kiválasztotta a szőke, kék szemű, orosz származású diákokat - írja a Válláh!Hádásot izraeli héber hírportál.

Az elképesztő történetre az izraeli Haifa város egyik általános iskolájában került sor az ottani holokausztnap alkalmából tartott rögtönzött történelemórán. "Hogyan néztek ki azok az árja német gyermekek, akiket a németek nem küldtek haláltáborokba?" - tette föl a kérdést a pedagógus, majd a bizonyítás szándékával kiszólított az osztály elé néhány szőke, kék szemű, a nevezett héber hírportál szerint "orosz származású" kisdiákot. "Így néztek ki azok a gyermekek, akiket a második világháború idején a németek nem öltek meg" - magyarázta a tanárnő a gyermekeknek.
Az osztály elé kiszólított gyermekeket a szünetben a társaik nácinak, gyilkosnak és németnek nevezték. A tanárnő már bocsánatot kért, ám a megalázott gyermekek szülei följelentést tettek ellene és követelik az elbocsátását. Az izraeli Oktatási és Kulturális Minisztérium jelenleg vizsgálja az ügyet.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info