Mintha ezt az előadást több mint tíz esztendővel ezelőtt már láttuk volna: Izrael ismét a vegyi fegyverek bevetésével, illetve azoknak átjátszásával vádol egy arab országot, miközben arra biztatja a világot, hogy támadja már meg Szíriát. Binjámin Ben Eliézer, volt izraeli hadügyminiszter szerint, ha a világ továbbra is hallgat, a zsidó állam kénytelen lesz egyedül cselekedni, írják izraeli hírportálok az AP amerikai hírügynökségre hivatkozva.

Binjámin Ben Eliézer
Az izraeli propagandagépezet, ismert segítőivel fölerősítve, az elmúlt napokban ismét azt terjeszti, hogy a szíriai kormányerők többször is bevetettek vegyi fegyvert a "polgári lakosság ellen". Az állítás szerint, nem is a helybeli, valamint a törvényes kormány ellen harcoló, a muszlim világ szinte minden sarkából Szíriába áramlott iszlamista fegyveresek ellen, hanem egyenesen a polgári lakosság kiirtására. Mivel a vegyi fegyverek használatáról szóló hír nem volt elég egyértelmű, Washington egyelőre nem hajlandó beígérni az arab ország katonai lerohanását, amint tette ezt szövetségeseivel együtt korábban - hasonló hazugságokra építve - Irakban és Afganisztánban.
Binjámin Ben Eliézer, az izraeli parlament külügyi- és biztonsági bizottságának tagja, korábbi hadügyminiszter az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva ma kijelentette, hogy véleménye szerint (sic!) Szíria (valószínűleg Basár el-Ászád elnök Szíriájára célzott - H. J.) már megkezdte a vegyi fegyverek átjátszását, átszállítását a libanoni Hizbulláh sí'ita szervezetnek, Izrael egyik legelszántabb ellenségének. Az AP újságírója rákérdezett a részletekre, más szóval arra, hogy az izraeli politikusnak van-e erre az állítására kézzel fogható bizonyítéka, ám Ben Eliézer többet nem volt hajlandó elárulni.

Iszlamista fegyveres Szíriában
Az iraki Baszrában született Ben Eliézer az interjúban megdöbbenésének adott hangot, amiért a világ mélyen hallgat a Szíriában történő események láttán. "Nem ellenezném az izraeli hadművelet előkészítését abban az esetben, ha a világ továbbra is hallgat, miközben a fegyver özönlik a Hizbulláhnak", mondta az izraeli kneszet külügyi- és biztonsági bizottságának tagja.
Közben már az ENSZ is elkezdte vizsgálni a szíriai vegyi fegyverek állítólagos bevetéséről érkező hírek valóságtartalmát, írja washingtoni tudósítójára hivatkozva a Jediot Áháronot izraeli újság. Ban ki-Moon ENSZ-főtitkár röviddel ezelőtt arra kérte Basár el-Ászád szíriai elnököt, hogy tegye lehetővé a világszervezet szakértőinek a vizsgálódást.
Hering József - Kuruc.info