Miközben számtalan elfogatóparancs van érvényben ellene, valamint hároméves börtönbüntetés is vár még itthon rá csalás miatt, addig Magyarország talán legdörzsöltebb és leggátlástalanabb zsidó csalója magánnyomozókkal szimatoltat mindenki ellen, akikről úgy érzi, ártottak neki.

Vermes Péter, tipikus zsidó szélhámos
Az évek során nagystílű szélhámossá kinövő Vermes Péter azzal szerzett hírnevet magának, hogy nők tucatját verte át, és fosztotta meg őket becslések szerint közel háromszázmillió forinttól. Vermes nem ismert lehetetlent, ha átverésről volt szó, épp ezért rendőröktől is csalt ki pénzt, de áldozatai névsorát duzzasztja a neves filmrendező, a zsidó Makk Károly és Bacsó Péter is. Utóbbi kettő annyira szégyellte, hogy idős korukra így megvezették őket, hogy sosem nyilatkoztak arról, mit tett velük Vermes Péter.
A jelenleg Izraelben bujkáló Vermes azonban rejtekhelyről sem rest folytatni fajtájára jellemző álságos aknamunkáját. Egy magas beosztású rendőrre és két újságíróra is magánnyomozókat küldött. A módszer egyszerű volt. A tőle jól ismert módon internetes társkereső oldalakon szédített meg nőket, akiket aztán megkért, hogy szerezzenek neki magyarországi privát kopókat. Vesztére az egyik célszemély, egy újságíró, épp azoktól a nőktől értesült Vermes terveiről, akiket már korábban tönkretett a férfi.
– Álnéven mutatkozott be a nőknek, és azt a történetet adta elő, hogy ikertestvére ellen, akit Vermes Péternek hívnak, lejárató hadjáratot indítottak itthon. Ahhoz kellettek neki a kopók, hogy revánsot vehessen ezeken az embereken – mondta az egyik érintett, Szabolcs, aki egy kis szerencsével hamar rájött, hogy Vermes figyelteti őt.
– Egymástól függetlenül kerestek meg nők egy közösségi portálon. Mindegyik ugyanazzal a történettel állt elő, mégpedig, hogy Vermes Péter megkérte őket, hogy fogadjanak fel egy magánnyomozót, aki engem, meg egy másik újságírót és egy hivatásos nyomozót figyel. Korábban mindhárman foglalkoztunk Vermessel. Akadt, aki a leleplező riportot írt „munkásságáról”, a rendőr szerepe pedig magáért beszél – folytatta Szabolcs, aki miután rájött, hogy figyelik, habozás nélkül felhívta az utána szaglászó privát nyomozót, és leleplezte.
A Vermes Péter ellen kiadott elfogatóparancsok egyébként szeptemberben vesztik érvényüket, ami után a férfi, ha úgy tartja kedve, akár haza is utazhat Izraelből Magyarországra mindenféle következmény nélkül.
(Blikk nyomán)