A galileai Hácor településen a lakosok ma reggel a "Halál az arabokra!" föliratot olvashatták több épület falán. Az izraeli rendőrség megkezdte a tettesek utáni vizsgálódást, ám egyelőre senkit nem állítottak elő - írja a Názáretben szerkesztett Bokrá című arab nyelvű hírportál.
A Felső-Galileában levő Hácor Há-Glilit (חצור הגלילית) nevű izraeli településen ma éjszaka eddig ismeretlen tettesek több épület, így két iskola falára is fölírták héber nyelven a "Halál az arabokra!" ismert gyűlölködő mondatot. Az esetről néhány órával ezelőtt fényképes tudósításban elsőként számolt be a palesztin keresztények, illetve a cionisták által 1948 után az előbbiek nyakára telepített muszlimok lakta bibliai Názáret városában megjelenő Bokrá (موقع بكرا) című arab nyelvű hírportál.
Zoom
Palesztin munkás a halálát követelő fölirat előtt Hácorban (Fotó: Bokrá)
A hivatkozott hírportálnak nyilatkozva a közeli Ros-Pinná izraeli város rendőrségi szóvivője elmondta: Lakossági bejelentés nyomán megindult a nyomozás a gyűlölködő föliratok ügyében, ám eddig senki nem került a rendőrség látókörébe. A galileai Hácor települést egyébként 1953-ban elsősorban az Észak-Afrikából azokban az években tömegesen érkezett zsidók népesítették be.
Hering József - Kuruc.info