Woody Allen nevelt lánya, Dylan Farrow nyílt levéllel fordult a New York Times újságírójához, hogy a nyilvánosság az ő, saját tollából tudja meg, hogyan zaklatta őt annak idején a rendező. A levél apropóját az adta, hogy Woody nem rég kapott életműdíjat a Golden Globe-on.
Dylan Farrow egy levéllel kereste meg a New York Times újságíróját, hogy beszámoljon a nevelőapja, Woody Allen egykoron ellene elkövetett szexuális zaklatásairól. Nicholas Kristof blogjában publikálta a levelet.
A zsidó rendező gyermekmolesztálási botránya még 1992-ben robbant ki, amikor vizsgálatot is indítottak Woody ellen. A hónapokig tartó nyomozásba, mely azt volt hivatott kideríteni, hogy vajon a rendező molesztálta-e az akkor még csak hét éves kislányát, orvosszakértőket is bevontak, végül azonban nem emeltek vádat Woody Allen ellen, mert nem találtak bizonyítékokat a szexuális zaklatásra.
Most Dylan mégis a nyilvánosságot választotta, hogy saját maga mesélhesse el, mi történt az apja és közte, mikor ő még csak hétéves volt. Dylan részletesen beszámol a levelében Woody Allen molesztálásáról. Elmeséli, hogy mikor Woody Cunnecticutban járt náluk, akkor felvitte őt egy homályos kis szobába, majd arra kérte Dylant, hogy hason fekve játsszon a testvére játékvonatával. Miközben a lány játszott, elmondása szerint, a nevelőapja molesztálta őt. „Mindez alatt beszélt hozzám, suttogta, hogy jó kislány vagyok, hogy ez az egész a mi titkunk, és megígérte, hogy elmegyünk Párizsba, én pedig filmcsillag leszek.”
Dylan kiemeli, hogy mindeközben olyan dolgokat művelt vele a nevelőapja, ami nem tetszett neki, és utal rá, hogy ez nem csak az említett esetben, de többször is előfordult. Megemlíti, hogy az is megesett, hogy Woody a lány meztelen ölébe hajtotta a fejét.
Dylan hangsúlyozza, hogy ő nem volt tudatában annak, hogy apja szexuálisan zaklatja. „Ezek a dolgok olyan gyakran történtek, rutinosan, ügyesen (…), hogy azt hittem, ez a normális.” Majd csak a cunnecticuti eset után mesélte el az édesanyjának (Mia Farrownak), hogy mit csinál vele időnként az apja, ekkor kezdődtek az említett vizsgálatok.
(VS nyomán)
Kapcsolódó: