Múlt hét kedd este óta már ötödszörre bontották le a kordont, amit a Szabadság térre tervezett emlékmű építési területét védi. A rendbontók azt ígérik, mindaddig így tesznek, amíg meg nem akadályozzák a német megszállás emlékművének megépítését.
Zoom
Iványi Gábor uszítása - mellette Zoltai Andrea, a pufajkás Zoltai Gusztáv lánya (a képen jobbra, nem a vele könnyen összetéveszthető, molinót tartó alak)
Hétfő délután öt órakor újra elbontották a történelemhamisítók a Szabadság téri emlékmű építési területét védő kordont. Az eseményen felszólalt Iványi Gábor metodista lelkész, és Kulka János színművész is, aki Ungváry Krisztián történész levelét olvasta fel az egybegyűlteknek.
Az aktivisták között az a pletyka terjed, hogy műveleti területté szeretnék nyilvánítani a helyszínt, ezért arra kértek mindenkit, hogy minden esetben óvatosan, a jogszabályokat betartva járjanak el. Különösebb félnivalójuk persze nincsen, hiszen Pintér "rend"őrsége némán asszisztál a bűncselekményhez.
Zoom
Legalább itt dolgozik a csőcselék
A kordon lebontása után fényképeket és az emlékezés (értsd: mesterséges bűntudatkeltés - a szerk.) köveit helyezte el a csőcselék. A HVG szerint DK-sok a májusi EP-választással kapcsolatos íveket osztogattak a jelenlevőknek.
Mint arról beszámoltunk: múlt kedden este bontották el először a kordont, majd szerdán, csütörtökön és pénteken is megtörtént a kordonbontás.
Zoom
Szó sincs rendőrattakról
Az építkezéshez azért vonulnak ki a rendbontók, mert a tervezett emlékmű szerintük történelemhamisítás, mely egybemossa az ún. holokauszt áldozatait és hazai tetteseit azzal, hogy koncepciója szerint a Magyarországon elkövetett második világháborús borzalmakat a németek számlájára írja, vagyis nem kelt egyértelmű bűntudatot a gazdanép körében.
A német megszállási emlékmű valós történelemhamisításáról ide kattintva olvashat.
Ötödik alkalommal is elmaradt a könnygáz, a lovasroham és a szemkilövés, a pintérség úgy bánik a kiválasztottakkal mint a hímes tojással.
(HVG nyomán)
Kapcsolódó: