Gyanúsan nagy a csönd a május 24-én, Brüsszelben történt “antiszemita incidens” körül. Mint emlékezetes, egy baseball sapkát viselő férfi a belga főváros Zsidó Múzeuma előtt agyonlőtt egy izraeli házaspárt, valamint a múzeum két alkalmazottját. A merénylőt a francia rendőrség azóta őrizetbe vette. (Bár a legelső híradások szerint volt egy segítőtársa is, mégpedig annak az autónak a sofőrje, amelyikkel a gyilkos a helyszínre érkezett.) De ahhoz képest, hogy állítólag „antiszemita támadás” történt, valahogy meglehetősen lagymatag az „antiszemitizmus” és a „gyűlölet” visszaszorítását követelő kampány.

Egyes megalapozottnak tűnő feltételezések szerint ugyanis egyáltalán nem egy elvakult, fanatikus zsidógyűlölő lövöldözött Brüsszel belvárosában. Valószínűnek tűnik, hogy az akció része volt a Hezbollah (esetleg Irán) és Izrael között zajló titkosszolgálati háborúnak. A merénylet egy célzott gyilkosság volt, nem pedig egy véletlenszerűen végrehajtott támadás – állítja számos titkosszolgálati szakértő. Egyikük, Claude Moniquet, a European Strategic Intelligence and Security Center elnevezésű intézmény igazgatóhelyettese arra hívta fel a figyelmet, hogy maga az elkövető egy profi katona volt, egy “érzelemmentes gyilkos, olyasvalaki, aki már látott halált és talán maga is ölt”.

Mehdi Nemmouche ügynökirtás közben
AmI Oren, a Háárec című izraeli lap katonai szakértője szerint lehetséges, hogy a négy ember halálát követelő vérengzés mögött az iráni állam vagy pedig a libanoni síita szervezet, a Hezbollah titkosszolgálata áll, amelyek ugyanis legalább 2009 óta folytatnak küzdelmet a Moszaddal. A Hezbollah vagy Irán ügynökei ezúttal alighanem megtoroltak egy korábbi izraeli akciót, vagy pedig eltettek láb alól két izraeli ügynököt. Oren cikkében rámutat arra, hogy a két zsidó áldozat, a házaspár, Emmanuel és Mira Riva, hosszú évek óta dolgoztak izraeli kormányhivatalokban. Az 50-es éveiben járó házaspár korábban a berlini izraeli nagykövetségen is dolgozott, a feleség, Mira pedig az izraeli Miniszterelnöki Hivatal munkatársa volt. Márpedig – jegyzi meg a Guardian című brit lap – az izraeli Miniszterelnöki Hivatal “gyakran eufemisztikus megnevezése a Moszad és a Shin Bet nevű titkosszolgálatoknak”. (A Shin Bet az izraeli belső elhárítás szerve.)
Zoom
Az "antiszemita Bűncselekmény" helyszíne
Természetesen a máskor oly sokat magasztalt „népnek”, a „demokratikus közvéleménynek” nem kell tudnia minderről. A birka tömegek hadd higgyék csak azt, hogy tényleg „antiszemita támadás” történt, mert akkor tovább lehet építgetni a zsidó áldozati mítoszt, tovább lehet terjeszteni a holokauszt-vallást, le lehet csapni a „szélsőjobboldalra”, és megvan az újabb érv a sajtó- és véleményszabadság újabb korlátozása mellett.
Perge Ottó - Kuruc.info
Korábban írtuk: