Rowan Laxton
Rowan Laxton angol diplomata, Közel-Kelet szakértő akár hét esztendő börtönbüntetést is kaphat, mert másfél hónappal ezelőtt a Gázai övezetből érkező sokkoló felvételek láttán egy konditeremben nyilvánosan megmondta a véleményét az izraeli gyermekgyilkosokról. Természetesen mindjárt akadt olyan, aki kihivta a rendőrséget, a diplomatát előállitották, óvadék ellenében szabadlábra helyezték, majd a londoni külügyminisztérium máris felfüggesztette állásából.
A 47 éves Rowan Laxton diplomata, a brit külügyminisztérium munkatársa éppen egy londoni konditeremben tartózkodott, amikor a tévé egy Gázai övezetbeli iskola ellen végrehajtott és több halálos áldozatot követelt izraeli támadásról közvetitett sokkoló képeket. A Közel-Kelet szakértő Laxton dühödten kiáltott fel: „Fucking Israelis!”, ami magyarul nagyjából annyit jelent, hogy „kib... ott izraeliek!” Az egyik tanú szerint a diplomata mérgében még azt is hozzátette, hogy az izraeli hadsereget el kellene törölni a föld felszinéről.
Kihivták a rendőrséget és Laxtont vallási alapon félelmet keltő szóbeli megnyilvánulása miatt előállitották, de később óvadék ellenében szabadlábra helyezték. Az izraeli és a világ zsidó sajtója (amelytől természetesen távol áll a fajvédelem) az eset után azonnal feszitsdmeget kiáltott Laxtonra és rögtön nagydobra verte, hogy a brit diplomata felesége muszlim, és nyilván ez a tény motiválta őt az „antiszemita és rasszista megnyilvánulásában.” Magyarán: a zsidó propagandagépezet szépen elterelte a figyelmet arról, hogy a diplomata az izraeli hadsereg barbarizmusát birálta.
Az izraeli sajtó sietett közölni azt is, hogy Laxton főnöke, David Miliband brit külügyminiszter zsidó, s a diplomatának igy biztosan bűnhődnie kell. S igy is lett, mert a londoni külügyminisztérium eleget téve a zsidó nyomásnak, Laxtont állásából felfüggesztette. Ha a biróság elmarasztalja, a brit törvények értelmében szókimondó magatartásáért akár hét esztendős börtönbüntetést is kaphat.
Júszef el-Kudszi – Kuruc. Info