Olvasónk reakciói legalul.
Munkatársunk írta: Parázs vita bontakozott ki szerkesztőségünkben az alábbi cikk kapcsán: ahogy olvasóink sem, mi sem vagyunk sokszor egy véleményen bizonyos kérdésekben. A legalul olvashatóakra reagálok írásomban, szerintem itt leginkább autós-biciklis ellentétről van szó: az a kérdés, hogy szabad-e kerékpárosnak autóúton menni és lehet-e újabb bicikliutat csinálni. Szerintem igen, de az elszánt autósok nem így gondolják... A vitában mindkét oldal megszólal.
Jéney Szabolcs kollégámmal ellentétben nem hiszem, hogy a"Bicikliző hülyegyerekek miatt lesz élhetetlen Judapest". Valójában épp ellenkezőleg, az óriási autós forgalom miatt válik egyre élhetetlenebbé fővárosunk (is). A légszennyezettséget elsősorban az autók okozzák, részben ennek következtében évente tízezres nagyságrendben halnak meg honfitársaink pl . tüdőrákban, nem beszélve arról, hogy hányan lesznek allergiásak, betegek a szmog miatt. Szintén nem a kerékpárosok miatt van szerencsém (ez butaság, hisz természetesen én nem élek Magyarországon, Szudánban, Umm Rubawah városa mellett  egy barlangban lakom, innen érem el a világhálón keresztül az USA-ban lévő Kuruc.info szervert - soraim így jutnak el Önökhöz. Ezt a rendőrség kedvéért írom, hogy tudják, merrefelé keressenek. Tehát természetesen nem tapasztaltam, csak hallottam, hogy milyenek Magyarországon a közlekedési viszonyok), szóval van szerencséjük a tömegközlekedést választóknak a reggeli órákban a tömött járatokon heringként, kifacsart pózban izzadni. Erről sem a bicajosok tehetnek, sőt, a sok autó miatt állhatunk a dugóban, és ez sajnos öngerjesztő folyamat, de megértem azokat, akik ha tehetik, inkább autóba szállnak: az legalább kényelmes és nem büdös.
A megoldás az lenne, ha a szocionisták nem lopnák szét a BKV-t, hanem fejlesztenék: több buszsáv, sűrűbb járatok, amivel elkerülhető lenne a zsúfoltság. Ha gyorsaságban, kényelemben fejlődés lenne, többen választanák a buszt, metrót az autó helyett - amit már komoly előrelépésnek tudhatnánk be. Szintúgy fejleszteni kellene a bicikliút-hálózatot, mert a kerékpározás kíméli környezetünket, a mozgás egészségessé tesz és nem utolsósorban gyors alternatívát jelentene a dugóban dekkoló autósoknak.
Tény, hogy a Critical Mass szervezői között találunk Che Guevarás, rasztahajú libsiket. De az is biztos, hogy a többséget nem érdekli a politika, a kerékpározás miatt megy ki. Az autós-biciklis ellentétet fel kell oldani, mindkét oldalon vannak szabálytalanul közlekedő, bunkó aszfaltbetyárok - ők csak elmérgesítik a helyzetet... Mert az nem sokáig tartható állapot, hogy az ember az autóval dugóba kerül, kerékpárral gyötrelem közlekedni, a BKV-val araszol, a négyes metrót meg elkúrták. A kerékpárosoknak igenis helyük van a városokban az autósok mellett. Hazánkban a kerékpárút-hálózatot az antiszemitizmushoz tudnám hasonlítani: sajnos nincs, de igény, az volna rá...
Magyari Gábor - Kuruc.info
J. Szabolcs kollégánk írta korábban: Bicikliző hülyegyerekek miatt lesz élhetetlen Judapest holnap
A keddi Európai Autómentes Napon belvárosi kerékpáros demonstrációt szervez a Critical Mass nevű ifjú cionista szervezet. Az amúgy is nehéz forgalmi helyzetre való tekintettel idén a forgalomban közlekedve segítik majd a nagyobb dugók kialakulását és a problémásabb közlekedést a Che Guevara-pólós, raszta hajú, füves, lófejű zsidógyerekek és agymosott proli barátaik.
A Városháza épületétől 18:30-kor induló több tízezer bicikliző majom jelentős torlódást okozhat a Nagykörúton belül eső pesti területeken, de a Nagy- és Kiskörutat 18:30 és 20:15 között érdemes teljesen elkerülni autóval, ha nem szeretnénk, hogy a környezettudatos Dávidkák és Sárikák meghúzzák gépkocsink oldalát.
Útlezárásra 20 óra körül kerülhet sor a Károly körúton, a Városháza parknál, valamint 18:20 és 19:20 között a Károly krt., Andrássy út, Teréz krt., Király utca útvonalon.
(Hírszerző nyomán Kuruc.info)

Olvasóink reakciója
1. olvasó: Tisztelt Magyari Gábor!
Cikkébe két hiba is csúszott.
Felteszi a kérdést, hogy szabad-e a kerékpárosoknak autóúton menni. Nem szabad. De szerencsére Budapesten nincsenek autóutak, csak közutak. Ezeken viszont - ha tábla nem tiltja - szabad kerékpározni. Ez, bár apró hibának tűnik, nem az, hiszen ezért is hiszik az autósok, hogy csak az övék. Ugyanilyen hiba összekeverni a gyalog-kerékpárutat, a kerékpárúttal és a kerékpársávval, amit még a városvezetés is rendszeresen elkövet, holott nekik tisztában kellene lenni ezek pontos jelentésével.
Megemlíti, hogy sokan azért szállnak autóba, mert nem büdös. Valóban, nem kell hajléktalanokat, és mások hónalját szagolni. Azonban nem elfelejtendő, hogy az autóban dugóban ülve sokkal több
szennyezőanyagot szív be a vezető, mintha ugyanezt a távot kerékpárral tette volna meg. Az, hogy az autóban nem szív az autós szmogot - tévedés.
T.A.
2. olvasó:  Tisztelt Szerkesztőség!
Jómagam is kerékpáros vagyok, de ezen a tömegrendezvényen nem veszek részt, mert nem látom értelmét. Mindenki tudja, hogy kevés a kerékpárút. Amikor új utakat építenek, akkor simán vele párhuzamosan felhúzhatnának egy különálló utat. Egyet nem kérdez senki: miből? Az autós súlyadót fizet, mely befizetése után joggal kérhetik számon az utak minőségét (persze az más, hogy nem történik semmi, sok a kátyú stb.). Az autós sokat fizet a benzin után, ott kötelező biztosítás, a zöldkártya stb.
A kerékpárost azon kívül, hogy megveszi a kerékpárt és a kiegészítőket,  semmilyen sarc nem éri, az autósról pedig száz bőrt húznak le. A kerékpáros ugyanúgy használja az utat, ugyanúgy közlekedik, csak legtöbbször mindennemű közúti szabály ismeretét mellőzve. Legtöbbjük nem ismeri a KRESZ-t, és mivel jogosítványuk nincsen, így könnyen veszélyes, balesetet okozó szituációba kerülhetnek, vagy oda sodorhatnak másokat. Tudatlanságuk miatt pedig sokszor konfrontálódnak az autósokkal is... Ezen kellene elgondolkodni és változtatni.
O.Á.