Orbán Anita
A napokban visszalépett fideszes képviselőjelölt, Orbán Anita férje közölte, hogy nem foglalkozott fővárosi tulajdonú cégekkel a BKV tanácsadó cégénél, a Cemi-nél és 2007 őszétől pedig nem vett részt a kft. üzleti tevékenységében, illetve nem kapott tőlük jövedelmet. Ezzel a Népszabadság értesüléseire reagált, s valószínűleg el is várja, hogy elhiggyék neki: semmi köze az egészhez, feleségét pedig csak azért léptették vissza, mert unatkoztak. (Meg hogy strómanok sem léteznek.)
Orbán azt állította, hogy a munkaviszonya idején "semmilyen formában" nem foglalkozott fővárosi tulajdonban lévő cégekkel vagy bármilyen azokhoz kapcsolódó üggyel, munkaviszonyát pedig 2007. augusztus 31-én megszüntette. Ügyvezető volt 2008 áprilisáig, de tulajdonosi részesedésétől 2008 decemberében megvált - mondta (a szóban forgó megállapodás ráadásul 2007-es - a szerk.).

Korábban írtuk: A rendőrség vizsgálja annak a cégnek a BKV-val kötött szerződéseit is, amelyben korábban a napokban visszalépett fideszes képviselőjelölt, Orbán Anita férje volt az egyik vezető - olvasható a Népszabadságban.
A rendőrség a napilapnak megerősítette, hogy a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya a többi közt vizsgálja a CEMI (Central European Management Intelligence) tanácsadó céggel még 2007-ben kötött megállapodást. A cikk szerint a CEMI tíz hónap alatt 287 millió forintot kasszírozott "tanácsaiért" a BKV-tól és a cég szenior partnerei óránként százezer forintot, junior partnerei hetvenötezret, elemzőik harmincötezret számláztak.
A CEMI egyik korábbi "ügyvezető partnere" Orbán Krisztián volt, aki most az Oriens nevű tanácsadócég egyik irányítója, és a múlt hétvégén visszalépett fideszes képviselőjelölt, Orbán Anita férje - áll a cikkben.
A Népszabadság információi szerint Orbán Anita hirtelen visszalépése a képviselő-jelöltségtől sokakat meglepett, a fiatal politikusnőt ugyanis a párt egyik komoly reménységeként tartották számon. A Fidesz pár napja közleményben tudatta, hogy mégsem őt indítják a főváros 16. számú választókörzetében, hanem Simicskó Istvánt. A közlemény szerint Orbán Anita egészségügyi okok miatt nem tudja vállalni a képviselő-jelöltséget - írja a lap.
(MTI)