Heinz-Christian Strache a bankrendszert kritizáló karikatúrát kissé módosítva rakta fel Facebook oldalára. Antiszemitizmussal vádolják.
Dagadt férfi egy jó nagy tál étel mellett, vele szemben az éhező egy darab csonttal a tányérján. A bank szemben a kisemberrel, mellettük az "állambácsi", aki a dagadtat táplálja. A bankrendszert kritizáló karikatúrát régóta ismerik, de az osztrák "szélsőjobb" vezetője, Heinz-Christian Strache még inkább a valósághoz igazítva tette fel a képet Facebook-oldalára. A testes úr orra lefelé görbül, a mandzsettagombján Dávid-csillag.
Zoom
Bankrendszer, állam, emberek
"Hatalmas felháborodást" keltett a módosított rajz, de Strache nem érti, és tagadja, hogy antiszemita indíttatásból használta a képet: "Mi ez a hülyeség? Néha az ember teljesen elveszti a hitét a politikai ellenfeleiben és az újságírókban. Csak azért, mert egy másik felhasználó karikatúráját linkelem, rögtön antiszemitizmussal vádolnak. Ez több, mint aljas"- reagált a vádakra a kép alatti hozzászólásokban, de pár óra múlva sajnos kicserélte az eredetire - írja az osztrák Standard.

Az eredeti verzió kicsit unalmasabb, de ez sem rossz
(HVG nyomán)