Berlinben négy arab szerdán megvert egy rabbit, mire vasárnap több mint ezer német kipával a fején villámcsődületen tiltakozott az antiszemitizmus és a rasszizmus ellen. A német gojok Klaus Wowereit, Berlin köcsög főpolgármesterének fölhívására gyűltek egybe a fővárosi Gráci téren – olvasható a Berliner Zeitungban.

Kipások villámcsődülete Berlinben
Berlinben szerdán a Fridenau nevű városrészben levő Grazer Platzon (Gráci tér) négy arab kinézetű fiatalember előbb megkérdezte az 53 éves, kipát viselő Daniel Alter rabbitól, hogy netán nem zsidó-e, s amikor az igennel válaszolt, állítólag megverték. Nem nagyon, de a rabbi mindenesetre orvosi ellátásban részesült és látleletet vetetett. Az esetet a rabbi és a sajtó azzal magyarázta, hogy a ruhát a kipa miatt kapta. A Berliner Zeitung (Berlini Újság) szerint a németek nem tűrhetik el az antiszemitizmust abban a városban, ahonnan a holokauszt kiindult.

Tüntetés a Gráci téren
Klaus Wowereit, Berlin homoszexuális főpolgármestere tegnap villámcsődületes tiltakozásra szólította föl a berlinieket, arra kérte őket, hogy együttérzésük és az antiszemitizmussal szembeni ellenérzésük kifejezésére minél többen legyenek ott, s a fejükre tegyenek kipát. Vasárnap össze is gyűlt a Gráci téren több mint ezer német közéleti ember, köztük neves politikusok, üzletemberek és művészek, s mindenki kipát öltött. Mások mellett megjelent a demón a szép német nevű Dilek Kolat (a rabbinak németebb a neve...), az ellenzéki SDP, úgynevezett integrációs szenátora és a rabbival együtt fényképezkedett.

A Berliner Zeitung vasárnapi címoldala

Berliniek kipájukat igazítják
Sepp Stuttgarter – Kuruc.info