Brit és izraeli kutatóorvosok olyan, a SARS típusú tüdőgyulladást okozó vírus egyik legújabb válfajával kísérleteznek, ami tömegpusztító fegyverként óriási veszélyeket rejt magában, lehetővé téve ezzel egyes etnikai csoportok teljes likvidálását. A kísérletek elleni általános tiltakozás azt követően tört ki, hogy a genfi székhelyű Egészségügyi Világszervezet, a WHO beazonosította a SARS vírus legújabb, fajspecifikus változatát.

A SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome) magas lázzal járó, cseppfertőzés útján terjedő, súlyos légzőszervi betegség, melyet a SARS koronavírus okoz.
A faji jellegzetességeket magukban hordozó géneket vizsgálva fejlesztették ki az arab népességre nézve rendkívül veszélyes vírust, mely levegőben és vízben is egyaránt jól terjed. Egyes hírszerző források szerint az angliai Porton Down mikrobiológiai központban izraeli és brit kutatócsoportok szorosan együttműködve folytatnak kísérleteket az újfajta biológiai fegyver előállítása céljából.
A 2002 novembere és 2003 júliusa között kitört nagyméretű SARS-járvány több mint 8 ezer megbetegedést okozott főképpen Kínában és a környező ázsiai országokban. A betegek mintegy tíz százaléka halt meg a fertőzésben.
Rónaszegi Judit - Press TV nyomán