Hasszán Naszralláh, a libanoni síita ellenállási mozgalom, a Hezbollah vezetője megerősítette: október 6-án szervezete küldte a drónt a zsidó terrorállam légterébe, amelyet az izraeli légvédelem félórás késlekedést követően volt képes megsemmisíteni, ráadásul csak a második próbálkozásra sikerült nekik.

A Huszein Ayub fedőnevű akció során a távirányítással működtetett repülőgép több száz kilométert repült az izraeli légtérben, és megközelítette a Dimonában működő izraeli atomlétesítményt – közölte Hasszán Naszralláh a libanoni televízióban csütörtök este elhangzott beszédében. Mint mondta, a legfejlettebb haditechnikai eljárással kiépített izraeli és amerikai védelmi rendszer jó ideig nem volt képes nyomon követni a drónt.
"Mindez csak egy része a mi hadi képességeinknek" – figyelmeztetett a Hezbollah vezetője, hozzátéve, hogy az izraeliek beismerték kudarcukat, amely annak ellenére következett be, hogy a nyugati hatalmak ellátták Izraelt a legfejlettebb haditechnológiával.
Perge Ottó - Press TV nyomán
Frissítés: Az MTI híre szerint Naszralláh azt is közölte, hogy a drón iráni gyártmányú, s hozzátette: "nem ez volt az első, és nem is az utolsó alkalom (hogy drónt küldtünk), Izrael valamennyi övezetébe be tudunk hatolni".