Az elmúlt napok eseményeit összefoglaló összeállításaink, külföldi forrásokból vett hírekkel, több tucat fényképpel, videóval és frissítéssel itt találhatók:
Két gyermek életét vesztette, legalább további egy tucat polgári személy megsebesült - többen súlyosan - ma hajnalban a Gázai övezet északi részében levő Dzsebálijá elleni izraeli légitámadás során. Dzsebálijában az Ábu Full nevű nagycsalád otthonát érte a gyilkos támadás – közli a Má'án Palesztin Hírügynökség. Éjszaka televíziós újságírókat is lőttek az izraeli agresszorok.
Zoom
Pénteki gyermekáldozat a Gázai övezetben
Hat újságíró megsebesült az izraeli légierő gépei által az El-Kudsz (Jeruzsálem) nevű palesztin tévéállomás Gázaváros központjában álló szerkesztőségi épülete ellen hajnali három óra tájban indított rakétatámadás folyamán. Az épületben elszállásolt külföldi szerkesztőségek felszerelésében is súlyos károk keletkeztek – jelentette a Quds Press hírügynökség.

Az egyik megsebesült újságíró
Valószínűleg lezuhant, vagy lelőttek egy F16-os izraeli harci gépet, miután palesztin szemtanúk a Gázai övezetben arról számolnak be, hogy az izraeli hadsereg különböző módszerekkel és lázas sietséggel kutat a lezuhant repülőgép roncsai és személyzete után. A Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom Izz ed-Dín el-Kasszám katonai szárnyának szóvivője közben bejelentette, hogy szervezete rakétával lőtte le a támadó izraeli harci repülőt.

Rijád Manszúr palesztin megfigyelő
Rijád Manszúr, a Palesztin Nemzeti Hatóság ENSZ-megfigyelője ma reggel Ban ki-Moon főtitkárhoz és a világszervezet más vezetőihez fordult azzal a kéréssel, hogy sürgősen hívják össze és bírják cselekvésre a Biztonsági Tanácsot a Gázai övezet elleni izraeli katonai támadások azonnali leállítására. A palesztin megfigyelő levelében emlékeztette az ENSZ vezetőit, hogy az, amit az izraeli hadsereg jelenleg művel a Gázai övezetben, súlyosan sérti a Genfi Egyezményeket és a Római Egyezményt – jelentette a Má'án Palesztin Hírügynökség.

Ma reggeli támadás Gázaváros ellen
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
1. frissítés: A médiaközpont elleni zsidó támadás részletei
Izraeli légicsapások értek hajnalban egy médiaközpontot Gáza belvárosában, legalább hat újságíró megsebesült. A Gázai övezet északi részén házakat ért találat, két palesztin gyerek meghalt - közölték palesztin orvosi források.
A Sova és Huszari nevű médiaközpontban működik egyebek között a libanoni központú al-Kudsz tévé, a német ARD, a Kuvait tévé és az olasz RAI helyi irodája. A sebesültek valamennyien a Hamász palesztin szervezethez közel állónak tartott al-Kudsz alkalmazottai. Egyikük elvesztette az egyik lábát - közölték kórházi források. Az épületegyüttest érő első rakétacsapás után mindenkit kimenekítettek, és ezután még legalább két rakéta eltalálta a komplexumot. Szemtanúk szerint az épülettömb súlyosan megrongálódott.
Északon Bét-Lahíja és Bét-Hanún településeken ért támadás házakat. A két fiatal halálos áldozat mellett tíz ember megsebesült. Az AFP helyszínen tartózkodó újságírói szerint az izraeli haditengerészet, amelynek hajói az övezettel egy vonalban vettek fel hadállást a hadművelet keretében, szombat éjjel hevesen bombázta Gázavárost.
A terrorállam szerda óta tartó gázai hadműveletében eddig 48 palesztin vesztette életét, köztük 15 civil, és több mint 400 polgári személy megsebesült egészségügyi források szerint. Az izraeli terület ellen irányuló palesztin önvédelmi rakéták három zsidó halálát okozták, és legalább 18-an megsebesültek.
Kairóban tett látogatást szombaton Háled Mesaal, a Hamász száműzetésben élő vezetője, és egy esetleges tűzszünetről tárgyalt az egyiptomi hírszerzés vezetőjével, Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnökkel és Hamad bin Kalifa asz-Szani katari emírrel - közölte egy neve elhallgatását kérő Hamász-tisztségviselő. A mozgalom nemzetközi garanciákat kér ahhoz, hogy a maga részéről vállalja a tűzszünetet. "Egyiptom már nem tud garantálni tűzszünetet, a legutóbbi 48 óra alatt összeomlott" a Hamász katonai vezetőjének megölésével - tette hozzá.
Mesaal tárgyalásai előtt a név nélkül idézhető tisztségviselő úgy nyilatkozott: a Hamász kételkedik abban, hogy bármely ország képes lenne garantálni egy tűzszünetet. Mohamed Murszi egyiptomi elnök mindezek ellenére optimistán nyilatkozott Erdogannal közös sajtóértekezletén egy esetleges tűzszünetről. Az Arab Liga külügyminiszterei ugyanis rendkívüli tanácskozást tartottak szombaton Kairóban, és támogatásukról biztosították Egyiptomot abban, hogy megpróbáljon tűzszünetet elérni. A külügyminiszterek megállapodtak abban, hogy vasárnap vagy hétfőn a gázaiakkal való szolidaritás jeleként küldöttség élén az övezetbe utazik a liga főtitkára, Nabíl al-Arabi. A miniszterek elítélték az izraeli "agressziót", és kifejezték "elégedetlenségüket" amiatt, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa nem tudott tűzszünetet kicsikarni a konfliktusban.
Egy Reuters által megkérdezett izraeli tisztségviselő kérésre sem akart megjegyzést fűzni Murszi optimizmusához. Ugyanő nem sokkal korábban cáfolta azt az izraeli médiaértesülést, miszerint szombat éjjel Kairóba utazna egy izraeli tisztségviselő egy tűzszüneti megállapodás aláírására.
2. frissítés: Palesztin válasz: romba döntöttek egy négyszintes társasházat Askelón városában
Palesztin rakétatámadásban romba dőlt egy négyszintes társasház vasárnap az izraeli Askelón városában - közölték szemtanúk.
A Gázai övezetből indított önvédelmi rakéta átütötte az épület tetőszerkezetét és két felső emeletét. A mentőcsapatok kutatnak az esetleges áldozatok után, de egyelőre nem tudtak feljutni a ház két felső emeletén lévő lakásokhoz.
Egy másik rakéta megsemmisített néhány parkoló gépkocsit az épület közelében. Egy harmadik rakétát is kilőttek ugyanoda, de azt az egyet befogta a Vaskupola nevű zsidó légvédelmi rendszer.
Askelón a palesztin enkláve északi határától mintegy 20 kilométerre fekszik.
Zoom
A zsidó terrorállam egyik ádáz ellensége
Hírügynökségek szerint a gázai szabadságharcosok felújították vasárnap reggel az Izrael déli területei elleni rakétatámadásaikat. Emiatt vasárnap ismét szünetel az oktatás az ottani iskolákban.
3. frissítés: Palesztin szabadságharcosok bejelentették, hogy sikerült lelőniük egy izraeli drónt is
Zoom
A lelőtt izraeli Heron TP
A pilóta nélküli repülőgép az elveszett F-16-os után a zsidók második komolyabb vesztesége lehet.
4. frissítés: Az izreli légicsapások áldozata lett egy 18 hónapos kisgyermek is
A 18 hónapos gyerek 4 és 5 éves testvére is megsebesült a zsidó légiterroristák akciójában. Ők életveszélyes állapotban vannak.
Zoom
A 2 éves Walid Abadleh 15-én vesztette életét
Az éjjeli, médiaközpont elleni támadás:
5. frissítés: Három palesztin gyermeket ölt meg csak ma éjjel az „önvédelmet” folytató izraeli hadigépezet - ismét hazudott a Kossuth Rádió
Egyes nyugati államok vezető politikusainak egyértelműen Izraelt támogató és további gyilkolászásra ösztökélő álláspontjának, a nemzetközi szervezetek időhúzó politikájának s az arab világ egy részének szokásos áruló magatartásának „jóvoltából” a zsidó állam tovább folytatja az emberirtást a Gázai övezetben. Ismét elhallgatással hazudik a Kossuth Rádió. Izrael elfoglalja, fölrobbantja a Gázai övezet arab nyelvű rádió- és tévéadóit.
Zoom
Gázavárosban az éjszakai támadás nyomait vizsgálják
A Kossuth Rádió néhány perccel ezelőtti Déli Krónikájában a jeruzsálemi tudósító, Shiri Zsuzsa ismét a tények elhallgatásával, a palesztin rakétázás izraeli elszenvedőinek hosszas és részletes sajnáltatásával hamisította meg a valós helyzetet. Egy szót nem szólt ugyanis a nyugati, az arab, de még az izraeli héber sajtóban is már órák óta olvasható, hallható hírről, miszerint a ma éjszakai, hajnali és kora délelőtti izraeli támadásoknak a Gázai övezetben hat halálos polgári áldozata van – köztük három gyermek.
Ismét föl kell tennünk a már többször föltett kérdést: Mikor határozza el magát a Magyar Rádió az arab-zsidó konfliktussal kapcsolatos kiegyensúlyozott, tisztességes, lehetőleg mindkét fél véleményét bemutató tudósítások, beszámolók sugárzására? Miért nincs magyarul is tudó tudósító Rámalláhban, vagy - horribile dictu – Gázavárosban? Miért cionista szemszögből, szinte kizárólag a zsidó érdekeket fölvonultató híradásokat vagyunk kénytelenek hallani nap mint nap a Szentföldről?

Füstölgő gázavárosi médiaközpont
Visszatérve az eredeti hírre: A Gáza övezetbeli Dzsebálijá menekülttáborban az Ábú Full nevű nagycsalád otthonát ért hajnali izraeli támadás során - a Má'án Palesztin Hírügynökségre hivatkozva – reggel két gyermek haláláról számoltunk be. A helyzet időközben annyiban változott, hogy az említett menekülttáborban egy gyermek vesztette életét, tizenkét szintén polgári személy pedig megsebesült.
A Gázai övezet középső részében levő El-Burejdzs menekülttábort ért valamivel későbbi izraeli légitámadás következtében viszont három palesztin gyermek vesztette életét, köztük egy tizennyolc hónapos csecsemő, egy négy- és egy ötéves gyermek, mindhárman testvérek - közölte Ásráf el-Kudrá, a Gázai övezetbeli egészségügyi minisztérium szóvivője.
Zoom
Izraeli támadás Gázaváros ellen ma délelőtt
Később kiderült az is, hogy a Gázaváros központjában levő médiaközpontot ért izraeli támadás folyamán nem csak az El-Kudsz el-Árábi (Arab Jeruzsálem) nevű műholdas tévéállomás stúdióit, irodáit és munkatársait érte, a jelek szerint az elhallgattatás céljából végrehajtott gyilkos izraeli támadás, hanem a Sky News embereit és berendezéseit is. Izrael közben megkezdte a Gázai övezet összes tévé- és rádióadójának fölrobbantását vagy elfoglalását. Az egyik elfoglalt arab adó már a zsidók arab nyelvű közleményeit sugározza a Gázai övezet palesztin lakosságának.
Hering József – Kuruc.info
6. frissítés: Újabb légicsapás, újabb 7 sérült - köztük 4 gyerek
Legalább heten megsérültek a legújabb izraeli légicsapásokban, melyet a Gázai övezet déli részén fekvő Rafah városának al-Nasr körzetére mértek a zsidók. A támadás sérültje között négy gyerek is van
7. frissítés: A frissen újraválasztott béke Nobel-díjas "teljes mértékben támogatja" Izrael "önvédelmi jogát"
Az amerikai elnök "teljes mértékben támogatja" Izrael "önvédelmi jogát", és azt akarja, hogy a békefolyamat érdekében érjen véget a "tűzpárbaj" a Gázai övezetnél.
Barack Obama erről ázsiai útjának kezdetén, vasárnap Bangkokban beszélt egy sajtótájékoztatón.
"A világon nincs olyan ország, amely eltűrné, hogy rakéták hulljanak állampolgáraira a határon túlról. Teljes mértékben támogatjuk Izrael jogát, hogy megvédje magát. A konfliktus megoldása azzal kezdődik, hogy nem lövik rakétákkal Izrael területét" - jelentette ki.
Az izraeli "önvédelem" eddigi mérlege szerda óta: 57 palesztin halott - köztük 6 nő és 15 gyerek.
8. frissítés: A palesztin ellenállás eddig 900 rakétát indított Izrael felé, válaszul a zsidó mészárlásra
A Vaskupola ebből 300 lövedéket volt képes elhárítani.
Az izraeli agresszió 5. napjának eddigi mérlege: 18 palesztin halott - többségében nők és gyerekek.

Palesztin gyerekek sétálnak az izraeli légierő által lerombolt épületek maradványai között Rafahban
(Press TV - MTI - RT News - Ynetnews nyomán)
9. frissítés: A Kossuth Rádió cionista szerkesztőinek figyelmébe: Ma délután újabb hat palesztin gyermeket gyilkoltak meg az izraeliek
Az izraeli hadsereg a nagyhatalmak támogatása mellett folytatja a Gázai övezet palesztin lakosságának módszeres gyilkolászását. Csak a ma délutáni órákban újabb hat palesztin gyermeket és négy asszonyt öltek meg. Közben mi továbbra is várunk Köves Slomo rabbi, a Wallenberg Társaság, az MSZP, a Fidesz és az LMP elhatárolódására.

Az Ed-Dálu család „terroristái” likvidálva
Beszámoltunk róla, hogy a Kossuth Rádió Déli Krónikájában a jeruzsálemi tudósító, Shiri Zsuzsa elegánsan elhallgatta, hogy a Gázai övezetet öt nap óta támadó izraeli hadigépezet ma éjjel és hajnalban meggyilkolt három (később kiderült, hogy négy) palesztin gyermeket is. Hírünk megjelenése után a Kossuth Rádió többször is bemondta azt, amit a mi figyelmeztetésünk előtt is meg kellett volna tennie.

Mentés a romok közül
Újabb hírünk van a Kossuth Rádió cionista szerkesztői számára: A kora délutáni órákban - a Má'án Palesztin Hírügynükség és az El-Dzsázírá pánarab hírtelevízió jelentése szerint - az izraeli hadsereg támadást intézett a Gázai övezetbeli Ed-Dálu palesztin nagycsalád otthona ellen, amelynek következtében hat gyermek és négy asszony életét vesztette. Az Ed-Dálu nagycsalád összesen tizenegy tagja halt meg. A mai nap folyamán huszonkét palesztin vesztette életét az izraeli támadások következtében.

Az Ed-Dálu család két gyermeke

Az Ed-Dálu család négy halott gyermeke
Hering József – Kuruc.info
10. frissítés: Izrael eltévesztette a házszámot és kiirtott egy palesztin nagycsaládot – a Magyar Televízió esti Híradója is szemérmesen elhallgatta a tragédiát
A közszolgálati Magyar Televízió esti Híradója – akárcsak korábban a Kossuth Rádió Déli Krónikája – szemérmesen elhallgatta a palesztin nagycsalád hajnali kiirtását. Elképzelhető, hogy az izraeli hadsereg tévedésből, „a házszámot eltévesztve” rombolt le egy palesztin otthont és gyilkolt meg tizenegy embert, sebesített meg huszonöt személyt.

Néhány órával ezelőtt az izraeli hadsereg még győzelmi zászlóként lobogtatta a hírt, miszerint egy nagycsalád szinte valamennyi tagjának kiirtásával járó légitámadásban likvidálta Jáhjá Rábiját, a Hamász rakétaindító egységeinek parancsnokát. Ám az elmúlt órákban változott a hangnem és a kép, mert az izraeli hadsereg már nem biztos benne, hogy jó helyen bombázott, s az sem kizárt, hogy a nevezett személy még az élők sorában van...

Nincs viszont az élők sorában Dzsamál Muhámmád Jászín ed-Dalu 50 éves mérnök tizenegy családtagja, akiket az izraeli légierő gyilkolt meg ma hajnalban a Dzsebálijá menekülttáborban volt otthonuk elleni terrortámadás során. A legutóbbi palesztin adatok szerint a ma hajnalban végrehajtott támadásban négy gyermek, öt nő és két felnőtt férfi vesztette életét, huszonöten megsebesültek. A föld színével egyenlővé vált ház romjai alatt még további holttestek után kutatnak.

Izraelben a hadsereg szóvivője egyelőre hallgat, de ha bebizonyosodik, hogy a földerítés és a légierő „tévedésből” irtott ki egy teljes nagycsaládot, ez meggyorsíthatja a Gázai övezet elleni katonai támadás leállítását.

A Dzsebálijá menekülttáborban lakó palesztin nagycsalád meggyilkolt tagjairól készült fotókat és a videót a Dunjá el-Vátán (A Haza Világa) című hírportálról vettük át.
Az Ed-Dalu család egyik életben maradt leánygyermeke véresen is a győzelem jelét mutatja. Egy ilyen népet nem lehet legyűrni!


Figyelem! Megrázó felvételek az Ed-Dalu család zsidók által lemészárolt gyerekeiről.
Hering József – Kuruc.info
HÉTFŐI FRISSÍTÉSEK
1. Több mint 90% helyesli a mészárlást
Vasárnap összesen 29 palesztint gyilkolt meg az izraeli terrorgépezet, nők és gyerekek is vannak köztük - jelentették palesztin források. Az övezetet a középkorba visszabombázni kívánó izraeli vezetés nem tartja valószínűnek a tűzszünetet, egy Háárec által ismertetett felmérés szerint pedig az izraeli lakosság több mint 90%-a támogatja a népirtást. A szárazföldi hadműveletet azonban csak 30%-uk véli jó ötletnek.
Zoom
Az összes palesztin halálos áldozat száma már eléri nyolcvanat, a sebesülteké meghaladja a 700-at.
2. Az izraeli hadsereg videója a külföldi szerkesztőségeknek is otthont adó palesztin tévéállomás elleni támadásról - "sebészi pontossággal" dicsekszenek a feliratban, nagyon jól tudták tehát, hogy külföldi újságírókat is támadnak (legalább hatan sebesültek meg közülük), és ezek szerint azt is, amikor civileket és gyerekeket mészárolnak:
A Russia Today tudósítója elmondja: az mentette meg az életét, hogy az áramkimaradás alatt elmentek üzemanyagot keresni a generátorba, hogy folytathassák a munkát:
3. Csak ma hajnal óta újabb tizennégy halott és ötven sebesült a Gázai övezetben
Ma éjszaka és a hajnali órákban az izraeli hadsereg repülői, hadihajói és szárazföldi tüzérsége folytatta az intenzív támadásokat a Gázai övezetben az északi Szádzsá'ijjától a déli Ráffáh városáig. A Má'án Palesztin Hírügynökség összesítése szerint az izrael támadássorozat öt napja alatt eddig 88 palesztin vesztette életét, több mint hétszázan megsebesültek.

A Má'án Palesztin Hírügynökség kórházi forrásokra hivatkozva jelenti, hogy ma hajnaltól kezdve az izraeli légierő támadásainak újabb tizennégy halálos áldozata és több mint ötven sebesültje van a palesztinok körében a Gázai övezetben. Legutóbb három férfit, a nevek alapján testvéreket gyilkoltak meg a Gázai övezet középső részén levő Dir el-Báláh városban egy Mercédes autóra indított rakétával. Szemtanúk beszámolója szerint a rakétát a levegőben tartózkodó Appache repülőgépről indították a személyautóra. A három halott: Támer Basír, Amín Basír és Szeláh Basír.
A Gázai övezet különböző településein a lakóépületeket is támadták az izraeli repülők. Gázaváros Ez-Zejtún negyedében a terrortámadás következtében életét vesztette Rámá es-Sandi másféléves csecsemő. A városnegyedben négy további halálos áldozata van a ma hajnali támadásnak, köztük egy csecsemő és két nagyobbacska leánygyermek, a sebesültek száma itt több mint huszonöt – tudósít a Má'án Palesztin Hírügynökség.
A Betlehemben szerkesztett, ám jó Gázai övezetbeli kapcsolatokkal rendelkező Má'án hírügynökség leközölte a Felhőoszlop fedőnevű izraeli katonai támadás során eddig meghalt palesztinok névsorát, amely szerint a csapások öt napja alatt 88 palesztin életét vesztette, több mint 700 megsebesült. Csak ma hajnaltól tizennény halálos és több mint ötven sebesült áldozatot követeltek az izraeli támadások.
Júszef el-Kudszi – Kuruc.info
4. Izraeli ultimátum a Hamásznak
Izrael közölte, hogy 36 órát ad a Hamásznak, hogy abbahagyja a rakétákkal történő visszavágást, valamint az önvédelmi fegyverek behozatalát az övezetbe. Ha nem teljesül a követelés, a hadműveletek "fokozása" várható. A hadműveletek kiterjesztése inkább órák, semmint napok kérdése - mondta az izraeli pénzügyminiszter.
5. Az áldozatok száma 95-re emelkedett, ebből 23 gyermek - jelentik palesztin orvosi források.
6. A Hamász tévéjében "hirdetnek" a megszállók
Egybehangzó források szerint az izraeli hadsereg beavatkozott hétfőn a palesztin Hamász mozgalom hivatalos televíziójának műsorába a Gázai övezetben. Az al-Aksza televízió közleménye szerint az izraeli hadsereg zavarja az adást, ami időnként meg is szakad. Izrael állítólag "hirdetéseket" akar elhelyezni a tévében.
"Belenyúltunk a Hamász televíziójának adásába, hogy hirdetéseket helyezzünk el ott" - mondta egy katonai szóvivő, hozzátéve, hogy a palesztin csatorna fölött megszerzett ellenőrzés valószínűleg több órán át tart. Az AFP hírügynökség Gázában lévő tudósítói mindamellett még nem láttak izraeli katonai hirdetéseket a tévé műsorában.
Vasárnap a Hamász rádiójának adását már megzavarták több órára.
Az izraeli hadsereg egy közleményben arra intette a nemzetközi sajtót, hogy maradjon távol a Hamásznak "azoktól a bázisaitól és intézményeitől, amelyek az izraeli polgárok elleni műveleteket szolgálják". Az Izraelben működő külföldi sajtó szövetsége aggodalmát hangoztatta a Gázában dolgozó újságíróknak otthont adó épületek elleni izraeli támadások miatt, miután Gáza városában két sajtóközpontra mért légicsapások legalább nyolc külföldi újságírót sebesítettek meg.
Zoom
Ez egy ház volt...
7. Erdogan: Ez terrorizmus
A törökországi miniszterelnök terrorcselekménynek nevezte a Gázai övezet bombázását a Reuters tudósítása szerint.
Zoom
Szárazföldi hadműveletre készülődve
8. Izrael elfoglalta az Ál-Ákszá palesztin tévéállomást, amely mostantól a betolakodók fölhívásait sugározza – A Kossuth Rádió továbbra is kozmetikázza a népirtást
Tegnap délben a Kossuth Rádió jeruzsálemi tudósítója „elfelejtette” közölni az akkor már világszerte ismert tényt, hogy az izraeli hadsereg - valószínűleg tévedésből - kiirtott egy nagycsaládot a Dzsebálijá menekülttáborban: hat gyermek, öt nő lelte halálát a légitámadás során, több tucat palesztin civil megsebesült. Ma éjszaka, hajnalban, majd délelőtt is folytatódott a polgári lakosság gyilkolászása a Gázai övezetben, amelyről szintén nem hallhattunk.
Vártuk, hogy a tegnapi „elhallgatás” után Shiri Zsuzsa, a Magyar Rádió jeruzsálemi tudósítója a Déli Krónikában beszámol legalább a ma éjszakai, hajnali és a délelőtti izraeli támadások palesztin halálos áldozatairól, köztük több gyermek haláláról. Tévedtünk. „Éjjel legkevesebb tíz palesztin civil vesztette életét”, közölte a tudósító. Nem tudjuk, Shiri számára mikor kezdődik és végződik az éjjel, ám arról más hírforrásokból értesültünk, hogy ma hajnalban, reggel és a délelőtt folyamán a Déli Krónika adásidejéig összesen 21 (!) palesztin, köztük gyermekek haltak meg, 55 a palesztin sebesültek száma. Hallottunk tehát ma délben is egy kozmetikázott, az izraeli adatokat és véleményt tartalmazó tudósítást Jeruzsálemből.
Az elhallgatáson túl nem felel meg a valóságnak Shiri azon mai állítása sem, hogy az eddigi 94 (mostanra ez 98-ra emelkedett – H. J.) palesztin halálos áldozatnak csak az egyharmada civil. Hazugság ez is, mert csak a meggyilkolt palesztin gyermekek és asszonyok száma kiteszi az áldozatok egyharmadát. Nagyon úgy néz ki, hogy Shiri Zsuzsa ezt a sorozatos „pontatlanságot”, az izraeli hivatalos álláspontot képviselő tudósítást a Kossuth Rádió vezetőségének engedélye, egyetértése nélkül nem engedhetné meg magának. Így kíván a budapesti kormány jó gazdasági kapcsolatokat kiépíteni az arab világgal...

Az egyik mai áldozat
Az izraeli hadsereg ma délelőtt hatalmába kerítette az Ál-Ákszá nevű, műholdról is sugárzó palesztin tévéállomást Gázavárosban – közölte az időnként szintén megbénított Fálásztin.eljom (Palesztina.ma) nevű gázávárosi hírportál.

Az Ál-Ákszá TV logója
Tegnap még csak légitámadást intéztek a tévéállomásnak is otthont adó épület ellen, tönkretették a stúdiók berendezését, ám ma az adásokat is hatalmukba kerítették a betolakodók.

Tegnap még csak lőtték a tévé székházát
Az Ál-Ákszá palesztin tévéállomás néhány órája ugyanis már csak az izraeli hadsereg arab nyelvű fölhívásait, utasításait sugározza, miközben az izraeli légierő repülői hasonló tartalmú röpcédulákat szórnak a Gázai övezet területére. Az izraeli hadsereg fölszólítja a palesztin lakosságot, hogy ”távolodjon el a terroristáktól”. A fölszólítások szövege arra utal, hogy Izrael nemsokára, lehetőleg a komolyabb nemzetközi beavatkozás előtt megindítja a szárazföldi támadást a Gázai övezet ellen.
Hering József – Kuruc.info
9. Bővebben Erdogan kijelentéséről:
A Gázai övezet bombázásával Izrael terrorcselekményeket hajt végre - jelentette ki hétfőn Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök. "Azok, akik az iszlámot összefüggésbe hozzák a terrorizmussal, szemet hunynak a muzulmánok tömeges legyilkolása fölött, elfordítják tekintetüket a gyermekek mészárlásától Gázában - mondta a kormányfő az Eurázsiai Iszlám Tanács (EIC) isztambuli értekezletén. - Ezért Izraelt terrorista államnak, cselekedeteit terrorcselekményeknek nevezem."
10. A németek buzi külügyminisztere Izraelbe megy népirtósegget nyalni
A Hamász csak izraeli garanciák fejében egyezik be fegyvernyugvásba - mondta hétfőn a szervezet politikai bizottságának egyik tagja a dpa német hírügynökségnek. "Izrael először akar fegyvernyugvást és csak utána tárgyalni a rendezésről, de ezt mi elutasítjuk. Tudni akarjuk, hogyan valósul meg a tűzszünet, mik lesznek a biztosítékai, és Izrael tiszteletben tartja-e."
A Gázai övezetbe látogat kedden Mohamed Kamel Amr egyiptomi külügyminiszter arab miniszterekből álló küldöttség élén, hogy kifejezzék szolidaritásukat a bátor palesztin néppel, amely immár hatodik napja szenvedi el az izraeli agressziót - közölte Amr Rosdi külügyi szóvivő.
A német diplomácia vezetője, Guido Westerwelle hétfő este Izraelbe érkezik - jelentette be szóvivője, Andreas Peschke. A miniszter még este találkozik izraeli kollégájával, Avigdor Libermannal, kedden Benjámin Netanjahu kormányfővel, Simon Peresz államfővel és Ehud Barak védelmi miniszterrel tárgyal, majd a palesztin területekre utazik, és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel folytat megbeszélést.
A szóvivő hozzátette, hogy Westerwelle nem lép kapcsolatba a Hamásszal. "Mahmúd Abbász a palesztinok törvényes képviselője és a mi tárgyalópartnerünk" - hangsúlyozta.
Steffen Seibert, a berlini kancellária szóvivője Angela Merkel kancellár "nagy nyugtalanságát" hangoztatta az egyre ingatagabb és veszélyesebb közel-keleti helyzet miatt. Támogatta mindamellett "az izraeli kormány jogát és kötelességét, hogy megfelelő eszközökkel megvédje lakosságát" az "indokolhatatlan" palesztin rakétatámadásokkal szemben.
Netanjahu egy munkatársa szerint Izrael kész a Gázai övezet elleni offenzívára, de előnyben részesíti a diplomáciai megoldást. Ha egy tárgyalóasztalnál születő megoldás szavatolja a békét Dél-Izrael lakossága számára, akkor szükségtelen a szárazföldi akció. "De ha a diplomácia zátonyra fut, akkor nincs alternatívája egy szárazföldi offenzívának" - mondta a munkatárs a Reuters brit hírügynökségnek.
11. Egy család négy gyermekének temetése Gázában:
Kapcsolódó:
12. A talmudi őrjöngés hétfő esti mérlege: 101 halott, ebből 24 gyermek, 10 nő, 13 idős ember, 850 sebesült, ebből 260 gyermek, 140 nő és 55 idős ember.

Civileket amerikai gépről bombázni induló zsidó
(Kuruc.info - Russia Today - Press TV - Al-Dzsazíra - Háárec - YnetNews - MTI nyomán)