Egy izraeli börtönben meghalt egy palesztin férfi, hivatalosan szívroham vitte el, de a palesztin miniszter nem zárta ki, hogy megkínozták.
Nemzetközi vizsgálatot követelnek a palesztin vezetők amiatt, hogy egy izraeli börtönben tegnap meghalt egy palesztin férfi. Szalám Fajjád palesztin miniszterelnök közölte: sokkolta a férfi halálhíre, és az izraeli hatóságoktól a halálhoz vezető valódi okok megnevezését várja.
A Hebron melletti faluból való 30 éves palesztin férfit a minap vették őrizetbe azzal a gyanúval, hogy részt vett egy ciszjordániai kődobálásban. A palesztin hatóságok úgy tudják, hogy a férfi kihallgatás után halt meg, az izraeli börtönhatóságok szóvivője szerint viszont a férfi szívrohamban vesztette életét.
Frissítés: Éhségsztrájk, börtönlázadás és összecsapások a fogoly halála miatt
Izraelben mintegy háromezer palesztin rab kezdett éhségsztrájkot, mert tegnap kihallgatás közben meghalt egy társuk.

Az izraeli börtönhatóságok szóvivője szerint a kődobálásért elfogott 30 éves rab szívrohamban halt meg. A palesztin büntetés-végrehajtási miniszter nemzetközi vizsgálatot követel az ügyben. A palesztin fogoly halála után a ciszjordániai Ofer börtönben lázadás tört ki, és Hebronban is tüntetés volt, ahol a tiltakozók összecsaptak az izraeli biztonságiakkal.
(MTI nyomán)