Bulgáriában egy bajnoki labdarúgó-mérkőzésen mindkét csapat szurkolói horogkeresztes zászlókkal, Harmadik birodalmi jelképekkel és föliratokkal ünnepelték Adolf Hitler 124. születésnapját. A bolgár liberális sajtó és a sportvezetők, illetve az izraeli hírportálok a sportklubok és a beazonosítható szurkolók példás megbüntetését követelik.

Szombaton játszották a Liteksz Lovecs - Levszki Szófia bajnoki labdarúgó-mérkőzést. A vendégszurkolók az Adolf Hitler 124. születésnapját köszöntő horogkeresztes zászlókat, birodalmi jelképeket és transzparenseket, valamint föliratos jókívánságokat emeltek a magasba. A hazai szurkolók sem maradtak ki az ünneplésből, válaszként a következő fölirattal ellátott, több részből álló transzparenst lengettek: "Boldog születésnapot, Adolf Hitler! Csak egyetlen napot adj nekünk Bulgária megtisztítására!"
Bolgár liberális újságok és az izraeli hírportálok máris nagy összegű pénzbírság kiszabását követelik a két sportklubra, illetve börtönbüntetést a beazonosítható szurkolókra. Az izraeli hírközlő eszközök közül néhány követendő példának említi a Magyar Labdarúgó Szövetség megbírságolását és a válogatott Románia elleni mérkőzésének zárt kapuk mögötti lejátszását.
A mérkőzést egyébként az éllovas vendégcsapat, a Levszki Szófia nyerte 2:1 arányban.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info