Palesztin késes támadó megölt egy zsidó telepest kedd reggel Ciszjordániában - közölte az izraeli rendőrség és a mentőszolgálat.
Az eset Náblusztól délre történt egy buszpályaudvaron.
A támadó tüzet nyitott a helyszínre kiérkező rendőrökre, de elfogták - közölte Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő.
Izraeli sajtójelentések szerint a palesztin megsebesült a rendőrökkel vívott tűzharcban.
(MTI)
Frissítés: Júszef el-Kudszi kollégánk beszámolója:
A ciszjordániai Áriél zsidó településváros közelében ma délelőtt egy palesztin halálosan mellen szúrt egy autóstoppra várakozó zsidó telepest, elragadta marokfegyverét, amellyel elkezdett tüzelni a megszálló izraeli hadsereg egyik állására. A fegyver azonban csütörtököt mondott, s így a a katonák könnyedén harcképtelenné tették - írja a Válláh!Hádásot héber nyelvű hírportál.

A ciszjordániai merénylet színhelye
Szalám Zá'ál palesztin fiatalember, a ciszjordániai Suká falu lakosa ma délelőtt többször is mellen szúrt egy 31 éves, autóstoppra várakozó, ötgyermekes zsidó telepest Áriél nagy zsidó település város közelében. A zsidó telepes nem sokkal később meghalt, ám előtte még a támadó palesztin elragadta a marokfegyverét, amellyel azonnal elkezdett tüzelni a merénylet színhelye közelében levő izraeli katonai állásra. A marokfegyver azonban néhány lövedék kilövése után elromlott, mire a katonák könnyedén ártalmatlanná tették a palesztint, akit két lövedékkel a testében egy izraeli kórházba szállítottak.

Kórházba szállítják a sebesült palesztint
A támadó palesztin fiatalember alig fél évvel ezelőtt szabadult az izraeli börtönből, ahol a megszállók kővel való megdobálása miatt három esztendőt húzott le. A sors fintora, hogy a palesztin testvérét éppen tegnap ítélte hosszabb börtönbüntetésre a Palesztin Nemzeti Hatóság bírósága, mert együttműködött a megszálló Izraellel. Palesztin források szerint a zsidó telepest meggyilkoló palesztin mai tettével azt kívánta bizonyítani, hogy családja nem ért egyet kollaboráns testvérével.