Valószínűleg likvidálták az iráni számítógépes hadviselés vezetőjét – írták csütörtökön az izraeli lapok a Telegraph című londoni lap szerdai cikkére hivatkozva.

Utoljára szombaton látták élve az iráni kiberháborús egység parancsnokát. Modzstaba Ahmadi holttestét Teherántól északnyugatra, Karadzs város mellett egy erdős területen találták meg - írta az Alborz című, az iráni Forradalmi Gárdához közeli internetes hírportál.
"Láttam a két golyó ütötte sebet. A sebek arra utalnak, hogy közelről lőtték le pisztollyal" - állította egy szemtanú. A helyi rendőrség parancsnoka szerint ketten vettek részt meggyilkolásában, és egy motorkerékpárról adták le a lövéseket.
A számítógépes hadviseléssel foglalkozó egység Facebook-oldalán megjelent részvétnyilvánítások alátámasztják halálának hírét, amelyet egyelőre más, független források nem erősítettek meg.
Izraelben vezető hírként jelent meg a médiában az újabb iráni gyilkosság a legnézettebb tévécsatorna éjszakai híradójában, és a kormányhoz közel álló Jiszráél Hajóm című újság is az első oldalon közölte csütörtökön.
Iránban 2007 óta öt atomkutatóval és a ballisztikusrakéta-program vezetőjével végeztek a Moszad mészárosai. És még ők beszélnek iráni fenyegetésről...
(MTI nyomán)