A szerencsejáték-bizniszből meggazdagodott, milliárdos Sheldon Adelson, a Republikánus Párt és az amerikai izraeli lobbi egyik legfőbb pénzügyi támogatója, a napokban kijelentette: nukleáris bombát kellene dobni Iránra annak érdekében, hogy Teherán engedelmeskedjen a zsidók akaratának, és hagyjon fel nukleáris programjával.

Sheldon Adelson
„Felveszed a telefont, valahol Nebraskában telefonálsz, és azt mondod, OK, mehet, és már megy is az atombomba, és a ballisztikus rakéták becsapódnak a sivatag közepébe, senki sem hal meg, legfeljebb néhány csörgőkígyó és skorpió, vagy bármi ilyesmi. Majd azt mondod: Láttátok? A következő (bomba) Teherán közepébe fog hullani” – fejtegette Iránnal kapcsolatos „elképzeléseit” a vérszomjas zsidó milliárdos október 22-én, a New York-i Yeshiva Egyetemen elmondott beszédében. (A beszédről a videó itt vagy éppen itt is megtekinthető.)
Sheldon Adelson nem valami elborult elméjű dúsgazdag üzletember, ugyanis ő az egyik legfőbb pénzügyi támogatója a Republikánus Pártnak, és az izraeli médiában is érdekeltségei vannak. Adelson többször is éles bírálattal illette az Obama-adminisztrációt az Iránnal kapcsolatos „békülékeny” politikája miatt.
A közönség soraiban senki sem tiltakozott a döbbenetes szavak elhangzását követően, éppen ellenkezőleg: a megjelentek tapssal fejezték ki egyetértésüket.
Perge Ottó - jta.org nyomán