A gondolatrendőrség nem csak Magyarországon dolgozik. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a globális birodalom összes tartományában egységes elvek alapján építgetik a diktatúrát. A legújabb hír, hogy letartóztattak három brit férfit, mivel nem megfelelő véleményt formáltak a birodalom uralkodó etnikumáról.
Zoom
A Tottenham zsidó szurkolói csoportjának jelvényei
Csütörtökön a brit rendőrség őrizetbe vett egy 22 éves illetve egy 24 esztendős férfit, mivel „antiszemita kommenteket” tettek közzé a Twitteren. Az egyikük Londonban, a másikuk pedig Wiltshire-ben lakik. A harmadik letartóztatásra szintén Londonban került sor, de még a múlt héten, amikor is egy 48 esztendős állampolgárt vett őrizetbe a rendőrség „faji gyűlöletkeltés szításának” vádjával. Mindhárman óvadék ellenében szabadlábon védekezhetnek.
A „bűnügyben” a hatósági eljárás még október 6-án kezdődött, amikor is a Tottenham Hotspur és a West Ham United futballmérkőzése után a most letartóztatott férfiak Hitlert éltették és a gázkamrákat emlegették. Közismert ugyanis, hogy a Tottenham csapata hagyományosan a szigetországi zsidóság rokonszenvét élvezi. (Mint nálunk a Deutsch Tamás által vezetett MTK). Amikor a Tottenham pályára lép, a közönség soraiból gyakran hallhatók a „Yid Army” és a „Yiddo” kifejezések. A futballszövetség és a rendőrség korábban már figyelmeztette a szurkolókat, hogy tilos a „Yid” szó bekiabálása a mérkőzéseken. (Holott a Tottenham zsidó szurkolói nem tartják a kifejezéseket sértőnek.)
Korábban egy 55 éves férfi ellen is eljárás indult, mivel a meccs után a zsidókat sértegető mondatokat írt le a Twitteren. November 28-án a rendőrség figyelmeztetésben részesítette.
Perge Ottó - forward.com nyomán