Bibi Netanjáhu izraeli miniszterelnök az amerikai zsidó csúcsvezetők éves kongresszusán hetyke, vagdalkozó hangvételű beszédet mondott, élesen támadva többi között a palesztinokat, Iránt és a zsidótelepítések folytatása miatt Izraelt bojkottálni szándékozó európai államokat. A Likud vezére a palesztinoknak fölrótta: nincsenek tisztában azzal, hogy Izrael a Biblia országa - írja a Jediot Áháronot.
Zoom
Binjámin Netanjáhu a zsidó vezetők jeruzsálemi kongresszusán (Fotó: Ámosz Ben Gerson)
"Azt hiszik, hogy bojkottal képesek lesznek nekünk ártani" - mondta egyes európai országokra utalva Binjámin Netanjáhu hétfőn este az amerikai zsidó legfelsőbb vezetők éves jeruzsálemi kongresszusán tartott beszédében, majd a régi, jól bevált antiszemita kártyát is előrántva, így folytatta: "Nincs ebben semmi újdonság, hiszen a zsidókat mindig is bojkottálták. Még hogy ők beszélnek bojkottról Európa földjén? Kész botrány. Föl kell vennünk a harcot ellenük, bojkottálnunk kell a bojkottálókat, mert ezek klasszikus értelemben vett antiszemiták" - jelentette ki Netanjáhu a jeruzsálemi Inbál szállóban.
A palesztinok meg azt várnák el tőlünk, hogy ismerjük el a palesztin nép államát, amikor ők nem képesek elismerni azt, hogy Izrael a zsidó nép állama? Hát nem tudják ezek, hogy Izrael a Biblia országa?" - tette föl indulatosan a kérdést Bibi Netanjáhu az amerikai zsidó csúcsvezetők éves kongresszusán.
Hering József - Kuruc.info