A szíriai elnök szerint fordulat következett be a polgárháborúban katonai és társadalmi szinten a kormányerők legutóbbi győzelmeivel.
Bassár el-Aszad a damaszkuszi egyetemen mondott értékelő beszédet vasárnap, és kijelentette, hogy "a fegyveres erők folyamatos katonai sikereinek köszönhetően fordulat állt be a válságban, a terrorizmus ellen vívott küzdelemben". A szíriai kormány a felkelőket terroristának minősíti.
Az elnök azt is hangoztatta, hogy a társadalomban változás észlelhető, "növekedett a nép tudatossága arról, hogy mi is folyik igazában az országban".
"Az állam helyre akarja állítani a biztonságot és a stabilitást a legfontosabb övezetekben, amelyekre a terroristák lecsaptak, s utána felszámolja a gócpontokat és alvó sejteket" - vázolta fel a követendő taktikát.
Az elnök szerint Szíriát a "geopolitikai helyzete, a térségben játszott alapvető történelmi szerepe, és az arab világban érvényesülő befolyása miatt" érik támadások. A Nyugat "ideológiai háborút" folytat, mert ellenőrzése alá akarja vonni az arab országokat - vélekedett Aszad, aki most is megemlítette, hogy szerinte Izrael támogatja a terrorista csoportokat.
(MTI)