"Én egy zaklató vagyok" felirattal a kezében kellett álldogálnia vasárnap órákon keresztül az Ohio állambeli South Euclid egyik utcasarkán egy férfinak, aki szerint az ügyében ítélő bíró igazságtalan büntetést szabott ki és tönkretette az életét.
A helyi sajtó szerint a 62 éves Edmond Aviv igyekezett figyelmen kívül hagyni a rövid performanszát méltató dudálásokat és a megálló járókelőket. "A bíró tönkretett engem. Ez egyáltalán nem igazságos" – vélte az ohiói férfi.
Aviv ellen azért indítottak eljárást, mert szomszédasszonya azt állította, hogy a férfi évek óta zaklatja őt és rokkant gyermekeit. A bíróságon Aviv nem ismerte el, de nem is tagadta az ellene felhozott vádakat.
Az ítélet részeként a férfinak öt órán át kellett maga előtt tartania a feliratot, amely szerint: "Én egy zaklató vagyok. Rokkant gyerekekbe kötök bele, és intoleráns vagyok azokkal szemben, akik különböznek tőlem. A cselekedeteim nem tükröznek megbecsülést azon sokszínű South Euclid-i közösség iránt, amelyben élek".
Zoom
Sandra Prugh levélben számolt be a bíróságnak arról, hogy Aviv etnikai gyalázatnak nevezte őt, amikor örökbe fogadott fekete gyermekeit tartotta a karjában, többször leköpte, rendszeresen kutyapiszkot dobott a fia autójának szélvédőjére és egyszer ürülékkel kente össze a tolószékfeljárójukat.
Avivot továbbá 15 napnyi börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és a férfinak dühkezelési terápiára, valamint tanácsadásra kell járnia. Egy bocsánatkérő levelet is írnia kellett szomszédasszonyának.
(MTI; kép: syracuse.com)