Martin Schulz (SPD), a németországi szocialisták EP-listavezetője minden nap 304 euró "jelenléti díjat" vágott zsebre tavaly. Ő az egyetlen képviselő, aki akkor is igényli ezt az átalánydíjat, ha meg sem jelenik a parlamentben - adja hírül a Report Mainz.

A hazánkban leginkább a magyarellenessége miatt elhíresült "baloldali" politikus így a rendes fizetése mellett évente 110 000 eurós adómentes többletbevételhez jutott. A politikusbűnöző előbb tagadott a lapnak, később azonban az egyik szóvivőjén keresztül elismerte, hogy értesüléseik helyesek.
Eszerint Schulz a kampányfellépéseinek ideje alatt is kapta ezt a pénzt.
A napi átalánydíjat eredetileg azért találták ki, hogy fedezze a képviselők szállás- és étkezési költségeit a parlamenti munkájuk ideje alatt. Sok EP-képviselő azonban egészen más célokra használja fel ezt a pénzt, a liberális Chris Davies például elismerte, hogy lakást vett belőle magának. 
Hans Herbert közigazgatási jogász szerint az, hogy sokan magáncélokra használják ezeket az összegeket, azt mutatja, hogy eltúlzott a költségtérítés mértéke. Ez visszaélés, nyilvános közpénzpazarlás - állapította meg.
(Kuruc.info - Report Mainz - Junge Freiheit nyomán)