A megszálló izraeli hadsereg, a belbiztonsági szolgálatnak nevezett állami terrorszervezet, ilyen-olyan, magukat palesztinnak álcázó különítmények ötödik napja folytatnak megfélemlítő, zsaroló és információszerző hadjáratot a közel 250 ezer fős Hebron palesztin nagyváros és a környező települések őslakossága ellen. A katonai cenzúra az izraeli sajtónak megtiltotta, hogy a területen végbemenő cselekményekről tudósítson, vagy legalábbis időben beszámoljon. A hírek így leginkább az emberi jogokért küzdő demokratikus izraeli szervezetektől és a palesztinoktól érkeznek.

Három palesztin ujj Hebronból (Fotó: Facebook)
- A megszállók ma éjszaka újabb 55 palesztint hurcoltak el otthonaikból, s minden vád, bírósági tárgyalás, bűncselekmény gyanúja nélkül a Közel-Kelet egyetlen demokráciájának jellegzetes vívmánya alapján úgynevezett "adminisztratív letartóztatásba" helyezték őket. A hírek szerint közel negyven palesztin parlamenti képviselő is az otthonaikból elrabolt személyek között van. Palesztin források közlik, hogy a zsarolás és a megfélemlítés eszközeként ismert palesztin közéleti személyek, politikusok áldott állapotban levő feleségeit is elhurcolták a megszállók.

"Hebron harcban áll" (Fotó: Twitter)
Azt elmúlt öt nap eseményei mindenesetre arra utalnak, hogy Izrael a három elrabolt zsidó telepes fiatal utáni brutális kutakodást a Hamász vezetőségének lefejezésére, magának a szervezetnek a fölszámolására használja föl.
Más szóval, több mint gyanús, hogy még mindig nem találták meg a totális ellenőrzésük alatt levő, együttműködő palesztin besúgókkal telített területen a három jesivanövendéket. Az öt évig a Hamász fogságában tartott Gilád Sálit tizedes esete ugyanis egészen más volt, mert a Gázai övezetben az izraeli titkosszolgálatok nem mozognak annyira "otthonosan", mint Ciszjordániában.
Zoom
Palesztin házak tetején létesített izraeli lőállás Hebronban (Fotó: Twitter)
A három zsidó telepes jesivanövendék öt nappal ezelőtti túszul ejtése után a palesztinok nem két, hanem három ujj fölmutatásával jelzik a megszállóknak, hogy a megalázó és brutális izraeli terror ellenére ők vannak otthon, nem pedig a szupermodern fegyverekkel ellátott izraeli katonaság, rendőrség és az ilyen-olyan biztonsági szervezet, vagy magát palesztinnak álcázó terrorista alakulat.

Palesztin kisfiú izraeli ejtőernyősöknek mutat be (Fotó: Twitter)
Már nemcsak az utcán - már ahol kiléphetnek otthonaikból a kijárási tilalom és a zárlat miatt -, hanem a Twitteren és a Facebookon is fel-feltűnik az ellenállás legújabb jelképe, a föltartott három ujj.
Zoom
Hebron (Fotó: Facebook)
Csak megjegyezzük, hogy 1986-ban volt a bemutatója a méltán világsikert aratott Két ujj Szidonból című háborúellenes izraeli "dokudrámafilmnek", amelynek hasonló című betétszáma valóságos sláger lett. Egyébként csak át kell írni a libanoni háború ellen tiltakozó dal címét és szövegét. A dal címében pedig a Szidon városnevet behelyettesíteni Hebronra.
Zoom
A három elrabolt jesivanövendék (Fotó: Válláh!Hádásot)
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info