Az eltűnt zsidó telepes fiatalok utáni kutakodás címén a ciszjordániai Hebron városban és környékén nyolcadik napja folyik több százezer palesztin terrorizálása, kollektív büntetése, a béketárgyalgatásos izraeli időhúzó taktikán átlátó radikális Hamász lefejezése, a lakosság megfélemlítése. Ma hajnalban az izraeli katonák egy palesztin gyermeket meggyilkoltak, többeket megsebesítettek - jelenti a Má'án Palesztin Hírügynökség, az izraeli Jediot Áháronot és a Fálásztin el-Jom hírportál.

A mellbe lőtt palesztin kisfiú (Fotó: Máán Palesztin Hírügynökség)
A megszálló izraeli hadsereg már nyolc napja tartó, több százezer palesztint terrorizáló, kollektív büntetéssel sújtó, közel négyszáz embert - köztük állapotos asszonyokat - letartóztató terrorhadjáratának a helyszínről gyéren és szelektáltan csordogáló hírek szerint semmi köze nincs a három zsidó telepes jesivanövendék elrablásához. Az izraeli hadsereg, az általa működtetett különféle álruhás, arabnak beöltözött terrorista osztagok kutakodása ugyanis nem ott, és nem azok után folyik, akikről a hírek szólnak. Magyarán: Izrael a megszállt palesztinok megfélemlítésére, de leginkább a Mahmúd Abbász-féle megalkuvó politikai vonalvezetéssel elégedetlen, a "béketárgyalgatásos" időhúzási taktikán már régen átlátó radikális Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom lefejezésére, fölszámolására folytat hadjáratot a ciszjordániai Hebron városban és annak környékén.

Hebron utcáin randalírozó megszállók (Fotó: AP)
A Hebrontól hét kilométerre délre fekvő Dúrá palesztin városban ma éjszaka végrehajtott izraeli terrortámadás során a megszállók hajnalban mellbe lőttek egy tizenhárom éves palesztin gyermeket, aki később a hebroni kórházban belehalt sebesülésébe. Mahmúd Dzsihád Muhámmád Dudin, a meggyilkolt gyermek a Hebron környékén tekintélyes palesztin Dudin család tagja volt. A Má'án Palesztin Hírügynökség tudósítása szerint ma éjszaka, amiképpen másutt is, Durában az izraeli katonák betörtek a magánházakba, embereket kirángattak az ágyból, mire a fiatalok kőzáporral vették föl a küzdelmet a megszállók ellen. Ekkor lőtték mellbe a tizenhárom éves palesztin kisfiút.
Zoom
Kutyával grasszálnak Hebronban az izraeli katonák (Fotó: AP)
A Fálásztin el-Jom (Palesztina Ma) hírportál szerint az éjszaka a Betlehem melletti Dehejse palesztin menekülttáborba is berontottak a megszállók, ahol szintén ellenállásba ütköztek, mire éles lövedékkel súlyosan megsebesítettek négy táborlakó fiatalt. A Jeruzsálem közelében levő Kálándijá palesztin menekülttáborba is hívatlan vendégként érkeztek éjszaka a megszállók, akik éles lövedékkel tüzeltek a palesztinokra, közülük hármat súlyosan megsebesítettek.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info
Mohamed Dudin, a zsidó állam ellensége 13 évet élt



Zoom
(Képek: Facebook)
Korábban írtuk: A világ egyetlen igazi demokráciájában lelőttek egy veszedelmes terroristát
Izraeli katonák lelőttek egy 15 éves fiút (13 éves volt, de Shiri Zsuzsáéknak egyre megy - a szerk.) és három másik palesztint súlyosan megsebesítettek péntek reggel Ciszjordániában abban a műveletben, amelynek célja három, feltehetőleg elrabolt zsidó fiatal megtalálása. Az áldozatokról palesztin egészségügyi források számoltak be.
A katonák fegyverhasználatának előzménye, hogy amikor Dura faluban (Dura nem falu, hanem egy 30 ezres város - a szerk.) (Hebron város mellett) akartak razziát kezdeni, fiatalok kőzápora fogadta őket. Erre reagáltak lövésekkel, és a fiút a mellkasán találták el.
A három sebesülés pedig a Kalandija menekülttáborban történt, de erről több részletet nem közöltek a hírügynökségek.
(MTI nyomán)