Izrael előszeretettel alkalmaz arabokat "golyófogónak" a határkerítések építéséhez és karbantartásához. Ma délelőtt egy kollaboráns galileai palesztin még a fiát is magával vitte a Golán-fennsíkon levő határkerítés-rendszeren végzett munkálatokhoz, ám gépjárművük mellett robbant a Szíria felől indított tankellenes rakéta.
Zoom
Az egyik sebesült elszállítása a Golánról
Az izraeli megszállás alatti Golán-fennsík középső részén, a Tel-Házáká nevű magaslaton kialakított határkerítés-rendszerre ma délelőtt Szíria felől tankellenes rakétát indítottak, amely áthatolt, nagyobb lyukat vágott a kerítésen, majd az ott haladó polgári gépjármű közvetlen közelében robbant. Az autóban egy Arábe községbeli kollaboráns palesztin férfi, a fia és még két munkatársa ült. A Karáka nevű palesztin férfi az Izraeli Védelmi (valójában: hadügy-) Minisztérium alkalmazásában álló vállalkozóként mérnöki munkálatokat végzett a határkerítésen.
A tankellenes rakéta robbanása következtében a palesztin vállalkozó 13 éves fia életét vesztette, az apa súlyos, két másik palesztin pedig közepes természetű sérüléseket szenvedett. A Golán-fennsíkot 1967 óta megszállva tartó izraeli hadsereg a határkerítésnél történt robbanásra válaszként tankokkal lőtte a szíriai hadsereg, tehát a Basár el-Ászád elnök parancsnoksága alatti erők állásait. Az izraeli hadsereg szóvivője bejelentette, hogy a tankellenes rakétát minden bizonnyal a "felkelők" (tehát az El-Ászád ellen küzdő terroristák - H. J.) ellenőrzése alatti területről indították a határkerítés irányába, ám mindez nem zavarta az izraeli hadsereget, hogy gondolkodás nélkül a kormánycsapatok állasait lője.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info