Az izraeli hadsereg a nemzetközi sajtó Palesztinában munkájukat végző újságíróit sem kíméli: két nappal ezelőtt éjszaka a Palesztin Nemzeti Hatóság székhelyén, Rámalláhban betörtek a Russia Today (RT) nevű orosz tévétársaság irodáiba, elrabolták a dokumentációs anyagot, törtek-zúztak, fosztogattak. Hiába, Izrael a Közel-Kelet egyetlen demokratikus országa...
Zoom
Törtek-zúztak, rongáltak a világ legerkölcsösebbjei (Fotó: RT)
Amint arról korábban beszámoltunk, a megszálló izraeli hadsereg tegnap hajnalban Rámalláh városban, a Palesztin Nemzeti Hatóság székhelyén is garázdálkodott, gyilkolászott a három állítólag elrabolt ifjú zsidó telepes utáni kutakodás ürügyén. "A világ legerkölcsösebbje" azonban nem érte be ennyivel, Rámalláhban két nappal ezelőtt a sötétség leple alatt rajtaütöttek és kirabolták a Russia Today (Oroszország Ma) orosz tévétársaság ottani irodáit, törtek-zúztak, rongáltak, raboltak. Később a barbár tettet azzal igyekeztek indokolni, hogy az RT szoros kapcsolatot tart fönn a cionisták által "terroristának" bélyegzett, a Hamász szolgálatában álló El-Kudsz és El-Ákszá nevű palesztin tévéállomásokkal. Az RT ezt a vádat később határozottan cáfolta.
Zoom
Alvilági betörési módszereket alkalmaztak (Fotó: RT)
Az RT rámalláhi irodáiba (amelyek Palmedia irodaházban vannak - H. J.) betörő megszállók elrabolták a tévétársaság teljes archívumát és más dokumentációs anyagát. Az izraeli hadseregnek írt levélben a jóhiszemű orosz tévések a többi között azt igyekeznek bizonygatni maguknak a tolvajoknak, hogy az elrabolt dokumentáció intellektuális értéket képez, amely kizárólag az ő tulajdonuk, s nélküle képtelenek folytatni a küldetésüket, a helyszíni tudósításokat Rámalláhból. A Má'árív című izraeli napilap szerint az RT Palesztinában tevékenykedő munkatársai arra kérték az orosz külügyminisztériumot, hogy járjon közbe az izraeli kormánynál az elrabolt dokumentációs anyag mielőbbi visszaszolgáltatása érdekében.
Hering J. - Kuruc.info