Bosszút, méghozzá a Hamászt teljesen megsemmisítő, példás bosszút követelnek Izraelben és a megszállt területeken élő zsidók a három zsidó telepes fiatal elrablása, majd meggyilkolása miatt. Az izraeli kormány a három fiatal holttestének tegnapi megtalálása után többször is összeült, hogy döntsön a bosszú nagyságáról, területi kiterjesztéséről és a bosszúállásra kiszemelt személyek, csoportok kiválasztásáról. Közben a bosszú kormányhatározat nélkül is folyik.
Ávigdor Lieberman, az ismert zsidó humanista, Budapest egykori díszvendége, rendkívül mérsékelt politikai nézeteket valló izraeli külügyminiszter a zsidó telepesek holttestének megtalálása után Berlinből nem utazott tovább Prágába, hanem még tegnap este hazatért Izraelbe, hogy tevékeny részese lehessen a kormányzati bosszú kitervelésének.
A megszálló izraeli hadsereg ma hajnalban az egyelőre kormányhatározat nélküli bosszúhadjárat keretében betört a ciszjordániai Dzsenín város menekülttáborába is, ahol a szokásos módon elraboltak három palesztint. A katonákat palesztin fiatalok kőzáporral fogadták, mire a megszállók éles lövedéket használva mellbe lőtték a 16 éves Júszef Ábu Zágát, aki a helyszínen belehalt sebesülésébe - jelenti a Fálásztin el-Jom hírportál.
Zoom
A dzseníni palesztin menekülttábor ma hajnali halottja
Az izraeli kormányt, s annak fejét, a Likud-vezér Bibi Netanjáhut nem nagyon kell bosszúra ösztökélni, hiszen elődeinek nyomdokán járva egész politikája a megszállt palesztin nép megfélemlítésére, terrorizálására, a zsidó települések építésére irányul, azon alapszik. A telepes fiatalok elrablása utáni, úgymond "keresések", majd az azt követő kezdeti megtorlások során eddig nyolc palesztint gyilkoltak meg a megszálló izraeli katonák a velük együttműködő, biztonsági szolgálatnak nevezett különféle állami terrorszervezetek közreműködésével. A Netanjáhu-kormányt tehát nem kell biztatni a bosszúállásra, megteszi azt különösebb noszogatás nélkül is.
Nézzük meg, miként kívánja megoldani a palesztin kérdést a zsidó telepesek egyik ismert figurája, a megszállt Hebronban élő Báruch Márzel, a kahanista Kach mozgalom vezére. Báruch Márzel hivatalos Facebook-oldalára röviddel ezelőtt került ki egy rajzokkal illusztrált megoldási javaslat, amelynek szöveges részét felülről lefelé haladva fordítottuk magyar nyelvre.
Zoom
Egy lövedék ára csak fél sekel
"Egyetlen biztonsági rab (tartásának) éves költsége az államnak: 93 ezer 975 sekel (1 USA dollár = kb. 3 sekel - a ford.)
Egy darab 5,56 milliméteres lövedék ára: fél sekel. (Egyszer használatos)
Drága Izraeli Kormány! Ezekben a napokban ideje a takarékoskodásnak."
Közben Izrael-szerte egyre többen követelik a bosszút, most már nem csak a Hamász Iszlám ellenállási Mozgalom, hanem az összes arab ellen. A képünkön látható két kiválasztott a "Bosszút az arabok ellen!" szövegű táblát tartja. Egyébként már Facebook-oldalt is indítottak "Bosszút az arabok ellen! címen, ahol igen érdekes bejegyzéseket olvashat az érdeklődő.
Zoom
"Bosszút az arabok ellen!"
Itt látható az arabok kiűzését zászlajára tűző kahanista Kach mozgalom jele, az ökölbe szorított kéz mellett a következő fölirat: "Soha többé!!! ne alkalmazzuk az ellenségeinket, ne alkalmazzunk arabot!" (Ezen utóbbi követelést úgy lehetne megvalósítani, ha a megszállók kitakarodnának a palesztinok életteréből és hagynák nekik kiépíteni, fejleszteni a saját munkahelyteremtő gazdaságukat - H. J.)
Zoom
"Soha többé ne alkalmazzunk arabot!"
Hering J. - Kuruc.info