Civilek meggyilkolásával vádolják Kijevet az ukrán légierő által lebombázott kelet-ukrajnai Kondrasova nevű település lakosai - írja honlapján az RT orosz állami televízió.
Zoom
A Luganskaya nevű falu egy tegnapi bombázás után
A tudósítás szerint hét ember vesztette életét a támadásban, az öt becsapódó lövedék egy teljes utcát elpusztított a Luhanszk várostól mintegy 25 kilométerre fekvő faluban.
Az RT felvételein látható volt egy helyi lakos romokban heverő hátsó udvara. "Megölték az anyámat, az apám pedig megsebesült, ezért kórházba vittem" - mondta Olekszandr Mironenko, aki kétségbeesetten járkált fel-alá kertjében, s közben megmutatta a területen szétszóródott testrészeket a tévécsatorna tudósítójának. "Jöjjön ide, látja ezt? Ez egy ember testének egyik darabkája. Holttestek hevernek mindenütt, bizonyára mindannyian terroristák voltak!" - fakadt ki a férfi könnyek között.
Zoom
Mironenko szomszédai egyik ismerősükről meséltek, aki az akcióban elvesztette ötéves kisfiát.
Az orosz költségvetésből finanszírozott hírtelevízió értesülései szerint a falu lakosai közül nem sokan vészelték át sértetlenül a támadást. Egyikük elmondta, hogy nem voltak otthon, amikor az akció elkezdődött. "Hogy mit gondolok? Köszönet az ukrán légierőnek!" - közölte a Jurij nevű férfi.
Zoom
Az ukrán légierő egyik veterán pilótája szerint a hadsereg az oroszbarát szakadárok egyik támaszpontját akarta bombázni, helyette azonban - véletlenül vagy szándékosan - civil célpontokra mértek csapást. "A repülőgép pilótája első alkalommal eltalálta az innen 3 kilométerre fekvő bázist, másodjára azonban néhány másodperccel később húzta meg a ravaszt" - mondta.
Zoom
A Kijev-párti, Azov nevű különleges zászlóalj parancsnok-helyettese eközben beismerte, hogy Kondrasova bombázása a pilóta hibájából történt.
(MTI - RT)