Csodák csodájára az EuroNews is beszámolt róla:
Az MTI híre:
Legkevesebb negyven palesztin vesztette életét az izraeli erők Gáza város északkeleti része ellen indított támadásában az izraeli sajtóértesülések szerint. A Hamász három órás humanitárius tűzszünetet kért a sebesültek összegyűjtéséhez a vöröskereszt közvetítésével, Jeruzsálem két órás időtartamra elfogadta a kérést, de fél óra múlva mégis folytatódtak a harcok.
Gáza város Szadzsahíja negyedében legkevesebb negyven palesztin meghalt és négyszáz megsebesült a hajnal óta tartó harcokban. Ezrek menekülnek a veszélyeztetett térségből, sűrű tömör füst emelkedik a házak fölé, amelyről nem világos, hogy az izraeli tüzérségi tűz, vagy a Hamász ott tárolt és felrobbant arzenálja okozza-e.
A negyed lakóit a hadsereg előzetesen távozásra szólította fel, azonban a palesztinok nagy része otthonában maradt, sokaknak ugyanis nem volt hová elmenekülni, és a Hamász is maradásra kérte a lakosokat.
Mahmúd Abbász palesztin elnök mészárlásnak nevezte az izraeli hadsereg Szadzsahíja negyedben folytatott, újabb civilek halálát okozó katonai műveletét. A Hamász izraeli települések elleni rakétatámadásainak megállítására indított, Erős szikla hadművelet tizenkét napja alatt a gázai egészségügyi minisztérium adatai szerint eddig a legkevesebb háromszázhetven palesztin vesztette életét, akiknek többsége civil volt.
A szárazföldi hadműveletek csütörtök esti megindítása, és különösen a vasárnap hajnalban Szadzsahíja negyedben folytatott harcok nyomán nőtt az izraeli hadsereg sebesültjeinek a száma. A rádió jelentése szerint több mint ötven sebesült katonát ápolnak különböző izraeli kórházakban, akik közül hétnek súlyos az állapota. A harcokban eddig öt izraeli katona és két civil vesztette életét.
Frissítés: már 62 halálos áldozat van
Az Arab Liga főtitkára háborús bűnnek minősítette Izrael Gáza város egyik negyedében vasárnap végzett hadműveleteit, amelyeknek palesztin források szerint legkevesebb hatvankét halálos áldozata van.
Nabíl el-Arabi az "izraeli agresszió" azonnali beszüntetését és a Gázai övezet lakosságának védelmét követelte. Arabi kijelentette, hogy a "több tucat ártatlan palesztin életét kioltó, szörnyű bűncselekményért a teljes felelősség Izraelt terheli".
Az Arab Ligának otthont adó Egyiptom külügyminisztere, Számeh Sukri is elítélte a Sedzsáíja negyedben történteket, és az egyiptomi nép támogatásáról felől biztosította a palesztinokat.
Szemtanúk szerint a szárazföldi és légi támadás után Sedzsáíja utcáin az áldozatok testrészei szétszórva hevertek, miközben több ezer helyi lakos próbált a helyszínről a körbezárt terület egyéb részeibe menekülni.
A június 8. óta tartó hadművelet célja Izraeli szerint a Gázai övezetből a zsidó állam ellen indított rakétatámadások beszüntetése. Az offenzíva hosszát az övezetet uraló Hamász palesztin szélsőséges szervezet fennmaradó rakétaarzenáljának ütőképességétől teszik függővé.
Az áldozatok többsége nő, civil és kisgyerek:
Korábban írtuk: Izrael újabb vérfürdőt rendezett: Gázaváros keleti lakónegyedeiben ma hajnalban 14 halott és 154 sebesült (16+)
A hajnali és a reggeli órákban az izraeli hadsereg újabb vérfürdőt követett el egy és ugyanazon helyen: Gázaváros Sadzsá'ijjá, Es-Sá'áb és et-Tuffáh nevű keleti lakónegyedeiben. A tankokkal lőtt városzrészekben elkövetett újabb háborús bűntettnek csak itt és ma 14 halálos és 154 sebesült áldozata van - jelenti palesztin kórházi forrásokra hivatkozva a Fálásztin el-Jom (Palesztina ma) hírportál.
Zoom
A merkeli "önvédelem" egyik legutóbbi palesztin kárvallottja
A Nyugat, a római pápa (vasárnap van...), Izrael kitartója, az Amerikai Egyesült Államok hallgatólagos, vagy éppen tevőleges támogatásával a zsidó állam hadserege egyre inkább kiszélesíti az általa Szilárd sziklafok-hadműveletnek elnevezett gyilkolászást a Gázai övezetben. A mellékelt videón a El-Ákszá TV (az egyik palesztin tv) állomás megrázó képeit láthatjuk a Gázaváros Sadzsá'ijjá, Es-Sá'áb és Et-Tuffáh nevű negyedeiben ma hajnalban és a reggeli órákban elkövetett újabb izraeli vérengzésről. Holtak hevernek az utcákon, köztük természetesen ezúttal is a legveszedelmesebb terroristák: gyermekek és asszonyok. (A tévériporter minduntalan az 1980-ban, a Bejrút melletti Szábrá és Sátillá menekülttáborokban történt szörnyűségekhez hasonlítja az itt látottakat - H. J.) Palesztin kórházi források szerint a Gázaváros említett keleti negyedeiben véghezvitt izraeli vérfürdőnek ezúttal tizennégy halálos és 154 sebesült áldozata van.
Izrael mindenképpen be kívánja fejezni a kitűzött célt, a Hamász Iszlám Ellenállási Mozgalom fizikai megsemmisítését, s ezért még csak hallani sem akar a tűzszünetről. "Katonáink már a Gázai övezet szívében harcolnak", jelentik diadalittasan szinte ugyanazon megfogalmazásban az izraeli hírportálok, majd hozzáteszik: "Legutóbb több tucat terroristát (így hívják a népirtók ellen harcoló palesztinokat - H. J.) megöltek."

Zsidó imádkoznak az izraeli hadsereg győzelméért a Siratófalnál
Ofír Akunisz (Likud) parlamenti képviselő néhány perccel ezelőtt az Izraeli Tv-ben kijelentette: "Izrael nem kíván tűzszünetet, mert végre akarja hajtani a kitűzött célt." Magyarán: a Hamász politikai és katonai szárnyának fizikai megsemmisítését, hogy aztán maradjon neki tárgyalópartnerként a megalkuvó, a palesztinok körében mára teljesen hitelét vesztett Mahmúd Abbász.
Zoom
Izraeli tankegység Gázában - egyenlő erők küzdelme
Érdemes fölidézni a Hamász által tegnap ismertetett, ám a "magyar" sajtó által elhallgatott tűzszüneti föltételeket, amelyek minden józanul gondolkodó ember számára elfogadhatóak és természetesek, de nem a palesztinok lefejezésére készülő likudista izraeli kormány számára:
1. Azonnali és árfogó tűzszünet mindkét fél részéről.
2. A katonai és a biztonsági jellegű támadások abbahagyása mindkét fél részéről.
3. Izrael kötelezettséget vállal a Gázai övezet gazdasági, szárazföldi és tengeri blokádjának teljes föloldására (amely blokád több mint hét esztendeje tart - H. J.) Ez magában foglalja a határátkelők megnyitását és a gázavárosi tengeri kikötő működtetését, ami biztosítja az áruk, üzemanyag és a palesztinok egyéb szükségleteinek bevitelét (a Gázai övezet területére - H. J.).
4. A palesztinok halászati körzetének 12 mérfölddel történő megnövelése.
5. Szabad forgalom a Gázai övezet határkörzeteiben, s ne legyen elválasztó körzet.
6. Valósuljon meg a Gázai övezet újjáépítésére vonatkozó terv.
7. Izrael teljes mértékben tegyen eleget a Sálít-ügyletben vállalt kötelezettségének, ami magában foglalja a fogolycsereügylet értelmében kiengedett, ám később újra letartóztatott palesztin foglyok szabadon bocsátását. Izrael hagyjon föl a három (zsidó telepes - H. J.) fiatal elrablása után a ciszjordániai palesztin lakosság elleni kollektív büntetéssel. Izrael engedje szabadon az akkortól (a három zsidó telepes ifjú elrablása utáni időszakban - H. J.) letartóztatott összes foglyot, köztük 'Ázíz Dvíket, a Palesztin Törvényhozó Tanács elnökét. Nyissák meg újra a bezárt intézményeket, szolgáltassák vissza az elkobzott egyéni és közösségi vagyontárgyakat.
8. Izrael hagyjon föl az adminisztratív fogva tartás politikájával és szüntesse meg az izraeli börtönökben levő palesztin rabok elleni büntetéseket.
A Hamász Izz ed-Dín el-Kasszám nevű katonai szárnyának hírszolgálata röviddel ezelőtt jelentette (a hírt egyelőre fenntartásokkal kell fogadnunk - H. J.), hogy fegyveresei Gázaváros keleti részében harcban megöltek tizennégy izraeli katonát.
Zoom
Izraeli katonát mentenek a társai Gázában
Hering J. - Kuruc.info
Korábbi frissítés: Gázaváros fentebb említett három keleti negyedében, de leginkább a Sadzsá'ijjá negyedben a reggeli óráktól mostanáig tizennégyről negyvenre emelkedett az izraeli támadások következtében meghalt palesztinok száma, a sebesülteké több százra - jelenti a Má'án Palesztin Hírügynökség kórházi forrásokra hivatkozva.

Ez a palesztin kislány "csak" megsebesült
A Má'án, más palesztin hírügynökségek és Reuters jelentése szerint az izraeli hadsereg egyre inkább fokozza a támadások erejét, s ennek következménye az egyre több polgári áldozat a palesztinok körében. Újabb és újabb palesztin halálos áldozatokról érkezik jelentés a Gázai övezet menekülttáboraiból és a többi városi településről is.
Életét vesztette ma reggel a Gázaváros Sadzsá'ijjá negyedében végbement gyilkolászásról tudósító Háled Hámád palesztin újságíró is.

Háled Hámád újságíró
H. J. - Kuruc.info