Már 586 halálos és több mint négyezer sebesült áldozata van az izraeli katonai hadműveletnek a Gázai övezetben a palesztinok körében, közölték röhögcsélve, gúnyolódva röviddel ezelőtt az izraeli Válláh!Hádásot hírportál tévéjében. Később azon mulattak, hogy a Gázai övezetben már szinte egyetlen ép épület sem maradt. Valóban nincs.
Zoom
Gáza lángokban és romokban
Izrael el akarja némítani a Gázai övezetből éjjel-nappal megszakítás nélkül közvetítő, a borzalmakat élő adásban mutató El-Dzsazírá Tv-állomást. A világ legerkölcsösebb hadserege néhány perccel ezelőtt figyelmeztető lövést irányzott az El-Dzsazírá gázavárosi irodájára, aminek következtében a katari tévé munkatársai pánikszerűen elhagyták az épületet - jelenti az El-Dzsazírá mostantól kizárólag a Gázai övezet utcáin tartózkodó tudósítói. Tegnap Budapest díszvendége, Ávigdor Lieberman külügyminiszter arra ösztökélte az izraeli kormányt, hogy ebrudalja ki Izraelből a katari székhelyű hírtévé stábját.
Az izraeli hadsereg föloldotta az újabb súlyos veszteségéről szóló, a palesztin csatornák jóvoltából azonban már lassan két napja óta terjesztett hírt: a palesztinok tegnapelőtt sikeres támadást hajtottak végre a Gázai övezetbe behatolt Goláni zászlóalj katonái ellen Gázaváros Et-Tuffáh negyedében. Az izraeli tájékoztatás szerint tankelhárító rakétával végrehajtott telitalálat érte a Goláni egység páncélozott csapatszállító járművét, amelynek következtében hat izraeli katona meghalt, egyet pedig "eltűntnek" nyilvánítottak.
Zoom
A Goláni brigád hat legutóbb elesett katonája
A palesztinok már bemutatták a fogságba ejtett izraeli katona iratait és fényképét.
Zoom
Sebesült izraeli katonát mentenek a társai
Ma hajnalban az izraeli hadsereg eddig be nem azonosított gázzal hajtott végre támadást Gázaváros ellen. 'Adnán Ábu Hászná, az UNRWA szóvivője a Válláh!Hádásot hírportálnak elmondta, hogy az egész városban érezni lehetett a látást erősen korlátozó, csípős szagú, a könnyfakasztó gázra emlékeztető gázt.
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info
Frissítés: A szakadatlan izraeli támadások következtében a Gázai övezet szinte minden pontja lángokban áll, a nagyobb településekről füst és por, illetve az izraeli légierő által kilőtt eddig ismeretlen összetételű szer száll föl az ég felé.

Izraeli ágyútűz Gázára (Fotó: Máán)
A palesztin halálos áldozatok száma egy órával ezelőtt 604, míg a sebesülteké 3700 volt, jelenti gázavárosi egészségügyi forrásokra hivatkozva a Kudsz el-Ihbárijjá hírportál.
J. K. - Kuruc.info