A Gázai övezet ellen tizenhat napja folyó izraeli támadásoknak eddig 658 halálos áldozatuk van a palesztinok körében. A sebesültek száma délelőtt 4153 - tájékoztatta a Bokrá.net názáreti palesztin hírportált Ásráf el-Kidá, a Palesztin Egészségügy Minisztérium szóvivője. A gyilkolászás egyre nagyobb méreteket ölt, miután az izraeli politikai és katonai vezetés vérszemet kapott a nagyhatalmak és a nemzetközi szervezetek lagymatag, vagy éppen a zsidó államot egyoldalúan támogató magatartásától.
Zoom
Az "önvédelem" újabb két áldozata
A ma reggel végrehajtott izraeli támadásoknak az Ábú Zárífá család több tagja is halálos áldozatává vált a Hánjúnesz várostól keletre levő 'Abbászán településen - jelenti a Fálásztín el-Jom (Palesztina ma) hírportál. Izraeli harci gépek ma reggel teljesen lebombázták az említett Ábu Zárífá család otthonát, s a romok közül négy holtestet, köztük két kisgyermekét szállítottak a kórházba. A Gázai övezet déli részén levő Hánjúnesz város melletti Hazá'á település vízvezetékrendszerét is bombázta az izraeli légierő, amelynek következtében az egész környéken megszűnt a vízszolgáltatás. A Gázai övezet közepe táján levő Dír el-Báláh városban izraeli tüzérségi támadás érte az UNRWA által működtetett iskolát.
Zoom
Mentés a romok közül
A Gázai övezetben levő keresztény templomok és kolostorok is megnyitották kapuikat a menekülő, otthonaikból kibombázott lakosság előtt. Átmeneti menekültotthonná és sebesülteket ápoló hellyé vált a többi között a Gázaváros Ez-Zejtún negyedében álló Szent Porfüriosz görög ortodox templom. (Szent Porfüriosz Gáza püspöke volt a Kr. u. IV. század végén - J. K.)
Zoom
Az El-Vafá kórház elleni támadás
Az El-Vafá kórházat Izrael azzal az indokkal támadta meg és hajtott végre benne gyilkolászást, hogy az épületben a Hamász parancsnoksága van. Palesztin források szerint nem sokkal ezelőtt az izraeli hadsereg fölszólította a palesztinokat Gázaváros legnagyobb kórházának, az Es-Sifá' kórház kiürítésére. Az izraeli hadsereg cáfolja a fentebbi hírt.

Keresztény templomban menedéket kereső gázaiak
A Gázai övezet déli részében levő Hánjúnesz városban tegnap temették el a "legerkölcsösebb" által kiirtott palesztin Ábú Dzsámá' család 26 tagját, köztük 18 gyermeket és öt asszonyt. (Erről a tömeges vérengzésről sem hallottunk a tisztességes Kossuth Rádióban - J. K.) A Becelem izraeli emberjogi szervezet kiderítette, hogy az Ábú Dzsámá' családot azért irtotta ki a "legerkölcsösebb", mert értesülése szerint a család otthonában vendégként tartózkodott a Hamász egyik aktivistája. Az izraeli hadsereg ezúttal sem adott le előzetes figyelmeztetést, hanem azonnal munkához látott - írja a Szihá Mekomit héber portál.
Zoom
Az Ábú Dzsamá család halottjai Hánjúneszben
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info