Az ENSZ menekülteket segélyező szervezete, az UNRWA által fenntartott iskolát lőtt szét csütörtök délután az izraeli tüzérség a Gázai övezet északi részében levő Béjt Hánún városban. Az intézmény vezetője arab és izraeli hírportáloknak elmondta: kérték az izraeli hadsereget, hogy adjon időt a gyermekek, asszonyok és az öregek kimenekítésre, ám ez nem történt meg. Az újabb barbár támadásnak eddig 16 halálos és több mint 200 sebesült áldozata van - jelenti a Má'án Palesztin Hírügynökség.

A Béjt Hánún Gázai övezetbeli városban az UNRWA által működtetett iskola épületében az elmúlt napokban mintegy 1600 palesztin igyekezett oltalmat találni a pokoli izraeli légibombázás és a szárazföldi tüzérségi tűz elől. A ma délutáni izraeli tüzérségi támadás következtében eddig 16 palesztin meghalt, több mint kétszázan megsebesültek, köztük sokan súlyosan. Az izraeli hadsereg szóvivője persze azonnal kész volt a hazugsággal: azért lőtték az iskola épületét, állította, mert onnan "a Hamász terroristái tüzeltek" a legerkölcsösebbre.


A Béjt hánúni ENSZ-iskolát ért gyilkos támadás során eddig életét vesztett 16 emberrel 776-ra emelkedett a Gázai övezetbeli palesztinok körében a tizenhét napja tartó izraeli terrorháború halálos áldozatainak a száma, míg a sebesülteké 4750.
Hering J. - Kuruc.info