Az elmúlt éjszaka végrehajtott, minden eddiginél erőteljesebb és számosabb izraeli csapásoknak 32 halálos áldozatuk és több száz sebesültjük van, s ezzel a Gázai övezet ellen 22 nappal ezelőtt indított Szilárd sziklafok hadműveletnek több mint 1100 palesztin halottja van, a sebesültek száma közelít a hétezerhez. A ma éjszakai, mintegy 150 erőteljes bevetésre a háborús bűnös Binjámin Netanjáhu izraeli kormányfő, a háborús bűnös Bogi Ájálon hadügyminiszter és a háborús bűnös Benny Ganz vezérkari főnök tegnap esti, a háború kiszélesítéséről és fokozásáról szóló bejelentése után került sor.

Bogi Ájálon, Bibi Netanjáhu és Benny Ganz a tegnapi sajtóbejelentésen
A palesztin halálos áldozatok száma az elmúlt éjszakai, a Gázai övezet ellen végrehajtott több mint 150 izraeli bevetés eredményeként mostanra meghaladja az 1100-at, a sebesülteké hétezer fölött van. Az ennél döbbenetesebb adatokkal valószínűleg csak az újabb "humanitárius tűzszünet" idején, vagy az elkövetkező hónapokban az agresszió befejezése után szembesülünk, miután a gázai lakóháztömbök helyén tátongó mély tölcséreket, romhalmazt tüzetesebben átvizsgálják. Ma éjszaka egyébként az izraeli légierő teljesen romba döntötte Iszmá'íl Hánijének, a Gázai övezet kormányfőjének a házát.

Itt volt Iszmáíl Hánije kormányfő háza
Az izraeli hírportálok beszámolói szerint csak tegnap összesen tíz izraeli katona halt meg a palesztinokkal egyenlőtlen föltételek között és harci eszközökkel vívott összecsapásokban. A Gázai övezethez közeli Náhál Oz kibuc határában palesztinok behatoltak izraeli területre, és az ott kialakult tűzharcban öt izraeli katona és egy palesztin fegyveres életét vesztette. A többi behatoló palesztin sorsáról nem szólnak a beszámolók, de valószínűleg visszavonultak a Gázai övezetbe.

"Tűzijáték" Gázában az elmúlt éjszaka
Tegnap már beszámoltunk róla, hogy az Eskol körzetre irányított palesztin aknatámadás következtében meghalt négy izraeli katona, többek megsebesültek. A tizedik izraeli katona magában a Gázai övezetben, Hánjúnesz városban vesztette életét, miközben tankelhárító rakétát indítottak az általa működtetett katonai buldózerre.
Zoom
A Hamász harcosai bevetés során
Van egy videónk is, amelyet nemrégen tett ki a Kudsz el-Ihbárijjá nevű palesztin hírportál. Ez a videó még tegnap készült a gázavárosi Es-Sifá' központi kórházban. A sebesültekkel és halottakkal egymás után érkező mentőautók között egyszer csak föltűnik egy fiatal édesapa, aki igyekszik azonosítani az Ez-Zejtún negyed elleni barbár támadásban életét vesztett hat gyermeke és a felesége szétszóródott testrészeit. Az apa a videón hallhatóan ezt mondja: "A gyermekeim Palesztináért áldozták az életüket." (Auládí fidá' Fálásztín - أولادي فداء فلسطين)
A videó végén egy másik gyászoló apa előbb a zsidókat "illeti" keresetlen szavakkal, majd fölteszi a kérdést: hol vannak ilyenkor az arabok?
Júszef el-Kudszi - Kuruc.info