Az ENSZ gyermekszervezetének szóvivőjéről kiderült, hogy antiszemita. (A valóságban persze az derült ki, hogy van szíve, lelke és gerince.) Monica Awad ugyanis elítélte Izraelt azért, mert tudatosan gyilkolja a palesztin gyermekeket a Gázai övezetben. Valóban felfoghatatlan „rasszizmus és gyűlöletkeltés”: Monica Awad ahelyett, hogy az egyetlen palesztin fogságba került zsidó katonáért ontana krokodilkönnyeket (mint teszik azt a nyugati államok vezetői), a Gázai övezetben eddig meggyilkolt 264 palesztin gyermek halálát kéri számon a „legerkölcsösebbeken”.
Zoom
A képen az izraeli önvédelem egyik áldozata, egy Izrael létét fenyegető palesztin terrorista látható
Az al-Dzsazíra hírtelevíziónak adott interjújában Monica Awad éles szavakkal ítélte el Izraelt a gázai gyermekek és nők tömeges legyilkolásáért. Mint mondta, az izraeli hadsereg a mészárlás kezdete óta napi átlagban 11 gyereket ölt meg. A sebesült gyerekek száma pedig eléri a kétezret – figyelmeztetett a szóvivő.
Majd feltette azokat a kérdéseket, amelyek a világ becsületes és igaz embereit hetek óta gyötrik: „Miért nem reagál a nemzetközi közösség a gázai gyermekek lemészárlására? Mi a helyzet a nemzetközi emberjogi megállapodásokkal?”
A válasz meglehetősen elkeserítő, habár jó páran vannak, akik évek óta mondogatják (ők persze mind nácik, rasszisták, antiszemiták, terroristák stb.): a „nemzetközi közösség” ilyenformán nem létezik, ez a szókapcsolat semmi mást nem jelent, mint Izrael, az USA és az általuk dróton rángatott bábállamok egyvelegét. Ami pedig a „nemzetközi emberjogi megállapodásokat” illeti, egy nagy szemfényvesztés az egész, mert Izrael, az USA és csatlósaik nagy ívben tesznek mindenfajta „nemzetközi egyezményre”.
Perge Ottó - middleeastmonitor.com nyomán