Egy neonáci (értsd: hazafias - a szerk.) párt hatóságilag engedélyezett felvonulása ellen tiltakozó csőcselékkel csapott össze szombaton a svéd fővárosban a rendőrség.
A zsidó média szerint szélsőséges nézeteket valló Svédek Pártjának mintegy 150 tagja a szeptember 14-i önkormányzati választások előtti kampánya keretében rendezett felvonulást Stockholmban. E megmozdulásuk ellen több mint tízezer agymosott tüntetett, megpróbálva megközelíteni a nemzeti párt tagjait. A kutyás és lovas rendőrök megpróbálták távol tartani a csürhét, de többen petárdákat, üvegeket és más tárgyakat hajítottak feléjük.
A rendfenntartók ezért kénytelenek voltak határozottan fellépni. Az összecsapásban három rendőrtiszt könnyebben megsérült. Arról nincs hír, hogy a Svédek Pártjának megmozdulása ellen tüntetők között vannak-e sebesültek. Néhány embert előállítottak rendbontásért.
A Svédek Pártja lezárná Svédország határait a bevándorlók előtt, és csak olyanoknak adna svéd állampolgárságot, akik "a Nyugat genetikai és kulturális örökségét hordozzák". A párt szeretne bejutni az önkormányzatokba a szeptember 14-i választásokon.
Tiszteletre méltó céljaik eléréséért rendezett felvonulásaik általában heves tiltakozást váltanak ki a konzumidióta lakosság nagy részéből.
Néhány nappal ezelőtt a közép-svédországi Norrköpingben rendezett nagygyűlésük kezdetén Steven Spielberg Oscar-díjas zsidó holopropaganda-filmje zenéjének dallamát játszotta a városháza óratornyának 80 harangja - ezzel provokálta a hazafiakat a városvezetés. Egy héttel ezelőtt Malmö városában csaptak össze a rendőrök a párt egyik rendezvénye ellen tiltakozó csőcselékkel.
Márciusban a Svédek Pártjának tagjai kerültek összetűzésbe baloldali aktivistákkal egy nemzetközi nőnapi feminista tüntetésen. A hazafiak az incidensről kiadott közleményükben jelezték, hogy tagjaikra a baloldali szélsőségesek támadtak.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: