Minden valószínűség szerint egykor brit medika volt az a nő, aki a közösségi médiában olyan képet rakott ki magáról, amelyen egy levágott fejet fog - írja a Daily Mail. A 21 éves nő Mudzsahidah Bint Oszamának nevezi magát a Twitteren. Mellette két kisgyerek áll, bámulják a levágott fejet. Ilyen beteg állatokat termel ki magából a bevándorlás liberális mételyével megfertőzött vén kontinens.
A "nőn" nikáb, vagyis csak a szemet láttatni engedő fekete fátyol és fehér köpeny. Mudzsahidah, akinek neve a mudzsahed női formája, azt állítja: orvos az ILIÁ-nál. A fotó alá ezt írta: "Álomállás, terrorista doki".
Zoom
A londoni lap szerint korában halott katonák képeit posztolta, és a szeptember 11-i terrortámadások fotóit. 800 követője van (Twitter-fiókját azóta felfüggesztették - a szerk.), akiknek tanácsokat ad orvosi kérdésekben is: például hogyan kezeljék az álmatlanságukat vagy a sérült térdüket. Dicséri a szélsőséges hitszónokokat, így Anwar al-Awlakit, az al-Kaida szóvivőjét, és sürgeti a többi nőt: gyakoroljanak nyomást a férjükre, hogy azok is csatlakozzanak a dzsihádhoz. Az International Business Times szerint a nő az al-Khansza brigád tagja: ez tömöríti azokat az "angol" és "francia" nőket, akik a szíriai Rakkában női milíciaként büntetik azokat, akik szerintük nem az iszlámhoz méltóan viselkednek.
A brit titkosszolgálat kb. 60, Egyesült Királyságból származó dzsihadista nőstényt tart számon az Iszlám Állam által felügyelt Rakka tartományban.
Zoom
Aksza Mahmud (b) 20 éves brit állampolgár, az al-Khansza egyik alapítója. Zahra Halane (j) 16 éves, ikertestvérével szökött vissza oda, ahonnan családjának soha nem lett volna szabad Európába jönni
A női brigád alapításában és működésében vezető szerepet játszik a 20 éves skóciai Aksza Mahmud is, akinek a minap a CNN-en könyörgött az édesanyja, hogy térjen haza. Brit sajtóértesülések szerint a brigád tagjai kényszerítik szexuális rabszolgaságra az elfogott jazidi és keresztény nőket az ILIÁ bordélyaiban, amelyeket kizárólag a terrorszervezet harcosai használhatnak.
(Keletport - Daily Mail nyomán)
Kapcsolódó: