"Svéd"országban a környezetvédő, zöldpárti Alice Bah Kuhnkét nevezték ki a szeptember végén megválasztott balos Löfven-kormány Kulturális és Demokráciaminiszterének. A kinevezés három (!) nappal azután történt, hogy a "svéd" politikus asszony tagja lett a Környezetvédő Zöld Pártnak.
Svédország új kulturális minisztere, Alice Bah Kuhnke egy ifjúsági magazin (OKEJ) mellékletében is szerepelt a 90-es években.
Zoom
Alice Bah Kuhnke, Svédország Kulturális és Demokráciaminisztere
Nemrég jelentették be az új svéd kormány minisztereit. A kulturális miniszteri tisztséget Alice Bah Kuhnke tölti be, akit korábban tévés műsorvezetőként ismerhetett a svéd nagyérdemű, később pedig mint főigazgatót az ún. Ifjúsági Igazgatóságon. A '90-es években a svéd OKEJ magazinban is szerepelt a miniszter asszony - adta hírül a Mai Hírek nevű svéd napilap.

"Olyan pasit szerzek magamnak, amilyet akarok"
Nem csak a svéd Mai Hírek nevű napilap szerkesztőinek okozott kellemes meglepetést a kulturális miniszter személye. Victoria Kawesa, a Svéd Feminista Párt tagja is kifejezte örömét: Hurrá! - írta Kawesa, a "svéd" politikusnő a Twitteren.

Victoria Kawesa, a Svéd Feminista Párt tagja is gratulált a miniszter asszonynak
A szerkesztőség részéről kívánunk Alice Bahnak sok szerencsét mint kulturális miniszter, és persze reméljük, hogy a kulturális politika a jövőben több meztelenséget tartalmaz, és nem kevesebbet! - örvendezik tudósítása végén a napilap.
(A svéd fordításért köszönet Lola Svendsennek)
(Kuruc.info)
Kapcsolódó: