Megölték az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet egyik támogatóját a Hamász fegyveresei - derül ki a palesztin szervezet szóvivőjének keddi közléséből.
A palesztin csoport több hónapja szigorúbban lép fel a szélsőséges szervezet támogatóival szemben, de a konfliktus most először követelt emberéletet. A 27 éves áldozat letartóztatási kísérlet során vesztette életét - mondta a szóvivő. Elmondása szerint a feltételezett IÁ-támogató nem adta meg magát a palesztin fegyvereseknek, hanem tüzet nyitott rájuk, és robbanószereket helyezett el a házban, ahová bevette magát.
Az eset előtt az Iszlám Állam támogatói ultimátumot adtak a palesztin fegyvereseknek, hogy fejezzék be a fellépést ellenük, és engedjék szabadon az elmúlt hónapokban elfogott embereket, akiket az IÁ támogatásával gyanúsítanak.
A Hamász az Iszlám Állam követőit vádolja az elmúlt időkben történt robbantásokért a Gázai övezetben, amelyeket a palesztin fegyveresek őrposztjai ellen hajtottak végre. A támadások általában nem követelnek áldozatokat. Május elején például a Hamász fegyveres szárnya, az Ezzeddín el-Kasszám Brigádok egyik gázai támaszpontját aknavetővel támadták meg. A támadást egy dzsihadista csoport vállalta magára.
(MTI korrigálva)