A köcsög azt nyilatkozta, hogy nincsenek illúziói, és akkor is beszélne az orosz elnökkel, ha az utána kinevetné a háta mögött, mert így tiszta lenne a lelkiismerete, hogy legalább megpróbálta.
Elton John szívesen találkozna Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, hogy elmagyarázza neki, "a homoszexuálisok nem jelentenek problémát". "Leülnék vele, és elmondanám neki, hogy a melegek nem jelentenek problémát. A világ sokkal súlyosabb problémákkal néz szembe, mint a homoszexuálisok.
Legyünk nyitottak és próbáljuk meg együtt megoldani ezeket a problémákat!" - mondta a BBC-nek a brit világsztár azután, hogy Kijevben felszólalt egy nemzetközi konferencián, majd Petro Porosenko "ukrán" elnöknél lobbizott a buzik többletjogaiért.
Oroszországban a "homoszexualitást tiltó" törvény lehetetleníti el a homoszexualitás témájának tárgyszerű nyilvános megvitatását, Putyin elnök pedig többször is a ferde hajlamúakat a helyükön kezelő megjegyzést tett. A kijevi konferencián Elton John arról beszélt, hogy még Ukrajna előtt is hosszú út áll a tolerancia irányába, de azt szeretné, ha Ukrajna modern országgá válna, és ő személy szerint minden tőle telhetőt megtesz ennek érdekében.
Zoom
Petro Porosenko "ukrán" elnök (j) és Sir Elton John brit repedtseggű kezet fog a 12. Jaltai Európai Stratégia (YES) konferencia után Kijevben 2015. szeptember 12-én (MTI/AP/Pool/Mihail Palincsak)
A konferencián részt vevő több száz befolyásos ukrán üzletembert és politikust felszólította, hogy legyenek nyitottak a szexuális kisebbségek irányába, ami "nemcsak erkölcsileg helyes, hanem üzletileg is hasznos", mert - mint mondta - kutatások igazolják, hogy a köcsögjogokat védelmező feltörekvő országokban magasabb az egy főre jutó GDP, mint a "kirekesztő társadalmakban".
Porosenko szerint a világsztár kijevi látogatása segíthet szembeszállni a Kreml Ukrajna- és Nyugat-ellenes propagandájával. Az elnök Oroszországban bebörtönzött ukrán személyiségek, köztük Oleh Szencov író és Nagyija Szavcsenko pilótanő képmásával díszített pólókat adott át az énekesnek, kérve segítségét a kiszabadításukhoz.
(MTI nyomán)
Kapcsolódó: