Mohamed Abdeslam, a párizsi merényletekkel kapcsolatos nyomozás gyanúsítottjainak egyike a molenbeeki ex-polgármester szerint egy pár nappal ezelőttig a község idegenrendészetén dolgozott. Ezt Philippe Moureaux mondta el a Der Standardnak.
Mohamed Abdeslamot szombaton tartóztatták le Molenbeekben. Az elmúlt napokban nyomozók hallgatták ki, akik a párizsi támadások körüli hálózattal vannak elfoglalva. Mohamed Salah Abdeslam fivére, akit pillanatnyilag még keresnek. Egy másik fivér, Ibrahim, péntek este Párizsban, a Comptoir Voltaire étteremben robbantotta fel magát.
A korábbi molenbeeki polgármester, Philippe Moureaux azt mondja, hogy Mohamed a múltban különféle osztályokon dolgozott a községi elöljáróságon belül. Magába Moureaux kabinetjébe is bekerült, ő 1992 és 2012 között volt polgármester. Ott Abdeslam gépíróként dolgozott. Azelőtt a közigazgatás népesedési szolgálatán dolgozott.
Abdeslam a Moureaux-kabinetbe való áthelyezése után a község idegenrendészeti szolgálatán látott munkához. „Ez többek között a szabályzati dossziékkal való tevékenységet jelent”, mondja Moureaux. „Abdeslam egy pár nappal ezelőttig a szolgálatnál dolgozott.”
Mohamed Abdeslamot hétfőn délben a rendőrség szabadon engedte, szerinte testvérei "teljesen normálisak".
(Hidra)