Háromra emelkedett a francia kommandósok szerdai rendőrségi rajtaütésében Saint-Denis-ben meghalt emberek száma. Az akció célpontja a 129 áldozatot követelő párizsi merényletek feltételezett fő szervezője, a belga-marokkói Abdelhamid Abaaoud volt.
A rendőrség korábban azt közölte, hogy legalább két feltételezett terrorista meghalt a hét órás rendőrségi akcióban, köztük Abdelhamid Abaaoud.
Pénteken a párizsi ügyészség megerősítette, hogy összesen három ember holttestét találták meg a Párizstól északra található Saint-Denis sétálóutcájának egyik lakásában a romok alatt, köztük egy nőét, aki felrobbantotta magát. Ő Abaaoud francia állampolgárságú unokahúga, a 26 éves Hasna Ait Boulahcen. A lakásban találtak egy táskát, benne a nő nevére kiállított útlevéllel.

Mihaszna "fehér"nép
A harmadik holttest "darabjai minden valószínűség szerint egy férfié" voltak, az ő azonosítása még folyamatban van - közölték rendőrségi források.
A hét helyszínen elkövetett párizsi támadások egyik feltételezett merénylője, Salah Abdeslam még szökésben van. A gyanú szerint még a támadások éjszakáján, szombatra virradó éjjel két ismerőse segítségével átjutott Belgiumba. A francia hírtelevíziók szerint csütörtök este Brüsszelben látták, de ezt nem erősítették meg hivatalos források. Őt nagy erőkkel keresi a francia és a belga rendőrség.
A merényletsorozat óta naponta 1500 fiatal jelentkezik a francia hadseregbe
A Le Monde című napilap internetes oldalán azt írta, hogy a pénteki merényletsorozat óta naponta 1500 fiatal jelentkezik a francia hadseregbe. Tavaly átlagosan tizedennyien akartak a hadseregben szolgálni, naponta 100-150-en érdeklődtek.
Múlt szombat óta további 1500 katona csatlakozott ahhoz a 10 ezerhez, akik a francia utcákon segítik a rendőrök munkáját, a francia légi erők pedig fokozták az Iszlám Állam dzsihadista szervezet állásai elleni légicsapásokat Szíriában. A terrorszervezet vállalta magára a merényletsorozatot.
Frissítés: Így készül a mohamedán kirakós
Mint azt korábban megírtuk, felrobbantotta magát egy fiatal muszlim nő a szerda hajnali saint-denisi rendőri akció közben. Mint kiderült, Hasna Ait Boulahcen a párizsi vérengzés fő szervezőjének unokatestvére.
Hasna nem éppen úgy élt, ahogy az európai ember egy dzsihadistaközeli muszlim nőről elképzeli. Testvére és barátai is azt mondták róla, hogy szeretett bulizni, alkoholt és cigarettát is fogyasztott, és "cowgirlnek" becézték, mert szeretett westernkalapot hordani.
Most a Daily Mail egy videót is közzétett a nő öngyilkos akciójáról, amelyet egy közeli épületből filmeztek. Csak csütörtökre derült ki, hogy a szerdai rendőrségi akcióban meghalt Abdalhamid Abaaoud, a párizsi merényletek kitervelője.
Nem lenne semmi gond, ha otthon, a négy fal között csinálnák
Szintén a brit lapon jelentek meg azok a fotók, amelyeken Európa első öngyilkos merénylőnőnője habfürdőben ülve, vagy barátnői között szelfizik, egy másik képen pedig muszlim öltözetben, ujjaival győzelmi jelet mutatva (lásd fent) szerepel.



(MTI - HVG nyomán)