Az orosz légierő "Párizsért" és "Népünkért" feliratokkal ellátott bombákkal támadta az Iszlám Állam szíriai hadállásait - derült ki az orosz védelmi miniszter pénteki tájékoztatásából, valamint az állami orosz tévé beszámolójából.
A híradóban sugárzott felvételen látható volt egy orosz katona, aki fekete festékkel ezeket a feliratokat festette azokra a bombákra, amelyekkel később a harci gépek bevetésre indultak Szíriában.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a Twitter közösségi médiaplatformon az írta, hogy a Hmejmim orosz légitámaszpont pilótái és műszaki katonái a "Népünkért", valamint "Párizsért" feliratokkal üzentek légi úton a terroristáknak.
A védelmi miniszter egy másik üzenetében azt írta, hogy "az orosz hadsereg erői megtorló légi műveletet folytatnak". Hozzátette egyben, hogy az oroszok akcióikat egyeztetik a francia erőkkel.
Vlagyimir Putyin orosz elnök korábban ígéretet tett arra, hogy megbüntetik az október 31-én a Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) nevű orosz légitársaság Sarm-es-Sejkből Szentpétervárra tartó gép elleni terrorcselekmény felelőseit. Az utasszállító katasztrófáját, amelyben 224 ember halt meg, a gépen elhelyezett pokolgép okozta. A merénylet végrehajtásának felelősségét az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta.
(MTI)