Londonba szakadt magyarok úgy döntöttünk, hogy mi is kifejezzük a nemtetszésünket a "terroristaüggyel" kapcsolatban és szolidaritást vállalunk az erdélyi HVIM-testvérszervezetünk kézdivásárhelyi elnökével - írja a Magyar Magvető-hírszolgálat. Alább a folytatás.
Ezért a mai nap ellátogattunk a londoni román nagykövetség elé, hogy kifejezzük tiltakozásunkat az eseményekkel kapcsolatban.
Zoom
Mivel arra nem volt esély, hogy engedélyt kapjunk, hogy tüntessünk a követség épülete előtt (a román nagykövetség mellett vannak az izraeli és az orosz követségi épületek, ezért kiemelten védett diplomáciai környéknek számít, ami annyit jelent, hogy szinte minden sarkon gépfegyveres őrök állnak a terrorveszély miatt), ezért egy figyelemfelhívó rövid demonstrációval tudtunk csak előrukkolni.
Ennek keretein belül kifeszítésre került egy véleménynyilvánító molinó. Az egész esetet megzavarta egy hirtelen felbukkanó román szolga, aki megpróbálta elkobozni ezt a szövetanyagot tőlünk, de ez nem sikerült neki. Közben végig a rendőrség után kiáltott.
Zoom
Az egész esemény végén gyűjtést rendeztünk a megjelent személyek között és ezt az összeget eljuttatjuk Beke István családjának.
Ezzel a tettünkkel szeretnénk felhívni a más nyugati városokban élő nemzeti érzelmű magyar emberek figyelmét, hogy ők se maradjanak tétlenek! Innen kintről ilyen módon tudjuk kifejezni a támogatásunkat és a szolidaritásunkat.
Zoom
Beke Istvan a 2015-ös londoni Trianon-tüntetésen
A megmozdulásunkon részt vettek a Londoni Jobbik Baráti Kör szimpatizánsai is.
Bizonyítsuk be, hogy létezik még magyar összefogás, bárhol is éljen a magyar ember széles e világon. Ha egy magyart bántanak, akkor az összes magyart bántják! Kitartás, Isti, mi veled vagyunk!
Igazságot Beke Istvánnak!
Kapcsolódó: