Az Avaaz nevű migránstámogató németországi nonprofit nőszervezet mintegy félszáz aktivistája néhány nappal ezelőtt rózsaszálat osztogatott Berlinben a Tempelhof nevű, volt repülőtéren berendezett menekültszálló épülete előtti Herkulestrassén. Az idegengyűlölet ellen is küzdő szervezet a berlini sikeres akción fölbuzdulva nemsokára Németország-szerte kíván rózsaszálat osztogatni az „erőszakológépeknek” - tudjuk meg kissé más megfogalmazásban a Berliner Morgenpost híréből.

A még épeszű németek által manapság nem kevés iróniával csak „Gutmenschnek”, azaz „jóembernek” mondott migránspátyolgató idióták a sajtónak nyilatkozva a többi között azzal indokolták a berlini rózsaosztogatást a migránsoknak: ezzel a gesztussal kívánták kifejezésre juttatni a szilveszter éjszakai események következtében elharapózott idegengyűlölettel szembeni ellenérzésüket. A rózsaosztogató német hölgyek a nemes cselekedetükkel egyben „a menekültek megérkezése feletti örömüket” is szerették volna ilyen módon kinyilvánítani.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a német hölgyek néhány nappal ezelőtti berlini rózsaosztogatását megelőzte az, hogy a német nőkkel szembeni szilveszter éjszakai tömeges erőszakoskodást, rablást, tolvajlást és szexuális zaklatást önmagukra nézve veszélyes fordulatként értékelő migránsok egy csoportja is virággal kedveskedett Berlinben a német lányoknak, asszonyoknak a főváros vasúti főpályaudvarán.
Zoom
Virágot a migránsvirágnak – Berlinben
Az Avaaz nőszervezet Németország-szerte folytatni kívánja a Berlinben elkezdett rózsaosztogatás a migránsoknak. „Amikor majd ezen akciónk keretében egész Németországban ezreknek osztogatunk rózsát, az idegengyűlöletet gerjesztő propagandát mi a remény és az együvé tartozás jelével képesek leszünk ellensúlyozni”, jelentette ki a sajtónak a rózsaosztogató hölgyek szervezetének szóvivője. (Szegény Richard Strauss, A rózsalovag szerzője pedig bizton forog a Garmisch Partenkirchen-i családi sírjában... - H. J.)
Hering J. - Kuruc.info