Év végéig felszámolja a francia kormány a migránsok calais-i illegális táborát. A jelenleg itt lakó 9 ezer kontinensfoglalót és a Párizsban a hidak alatt sátorozó bevándorlókat a kormány döntése értelmében a 12 francia régiónak kell(ene) befogadnia. A jobboldali vezetésű régiók tiltakoznak, és ha kell, szembeszállnak a kormányhivatalokkal.
Zoom
Nagyszerű ötlet szétosztani őket
A francia belügyminiszter arról döntött, hogy a calais-i dzsungelben és a párizsi hidak alatt sátrazó bevándorlókat szétosztják az országban. Utóbbiaknak elsősorban azért kell távozniuk, mert zavarják a párizsi városképet.
Az összesen tizenkétezer embert a 12 francia tartománynak/ régiónak kell befogadnia. A jobboldali vezetésű régiók tiltakoznak, hiszen elsősorban ők az kormányzati intézkedés kárvallottjai. Azt mondják, ezzel a szocialisták „mini dzsungeleket" hoznak létre szerte Franciaországban – és ha kell, szembeszegülnek a kormányhivatalokkal.
Zoom
A baloldal persze ebben az országban és ebben az esetben is a nemzet ellen fordult: szerintük "háborús helyzetben, civilizált emberként, ez a legkevesebb, amit meg kell tenniük".
A bevándorlókat elhagyott vasúti épületekben, bezárt kórházakban próbálják meg elszállásolni, de az állam a posta vagy épp az áramszolgáltató tulajdonában álló épületeket vagy kempingeket is kijelölheti. A riport azzal "vigasztal": Németországban százszor több bevándorló elhelyezését kénytelenek megoldani.
(Origó nyomán)