Mintegy 15 fős csoport Molotov-koktéllal támadt két rendőrautóra a Párizstól 20 kilométerre délre fekvő Viry-Châtillon városában, két rendőr súlyos égési sérülést szenvedett - jelentette szombaton a BFMTV televízió.
A helyszínre kiérkező mentők szerint a rendőrök állapota annyira súlyos, hogy nem lehet őket szállítani.
Zoom
Zoom
A francia rendőrszakszervezet szóvivője “jól szervezett csoportról” beszélt, amellyel mint fogalmazott “polgári gerillaháborút vívtak”. Az I-télé hírtelevízió úgy tudja, hogy a támadók vascsövekkel és csődarabokkal is fel voltak fegyverkezve.
A rendőrök egy utcasarkon felállított videokamerát őriztek, amelyet az elmúlt napokban ismételten megrongáltak ismeretlenek. A francia sajtó arról számolt be, hogy a megfigyelő eszközöket a hírhedt La Grande Borne nevű "szegénynegyed" közelében állították fel, ahol számos lopás történt a közelmúltban.
Zoom
Zoom
Bernard Cazeneuve francia belügyminiszter szerint a tettesek támadásukat követően azonnal elmenekültek. Két másik rendőr, aki a helyszínre sietett könnyebben megsebesült.
A múlt hétvégén összetűzés volt a rendőrség és egy csoport "fiatal" közt, akik össze akarták törni a kamerát.
Azt pedig nyilván mindannyian tudjuk, hogy a "szegénynegyedben" rendőrökre támadó "fiataloknak" semmi közük nincs a no-go zónákban basáskodó kontinenshódítókhoz, mert egyrészt az említett zónák nem léteznek, másrészt pedig rasszisták lennénk.
(MTI nyomán)