Nem vállalja tovább Salah Abdeslam védelmét a számára kijelölt belga-francia ügyvédpáros. A két jogász szerdán jelentette be, hogy védencük hallgatása miatt megszüntették a párizsi és brüsszeli terrortámadás megszervezésével vádolt férfi jogi képviseletét.

Megfelelő eszközökkel igen hamar szóra lehetne bírni a Merkel-kedvencet
A párizsi terrortámadások egyetlen életben maradt elkövetőjét Frank Berton és Sven Mary védte. Október 12-én viszont beismerték: mivel védencük hónapok óta nem szólt hozzájuk, úgy döntöttek, ideje feladni a védelmét.
“Mindketten úgy döntöttünk, hogy nem védjük tovább. Úgy gondoljuk, hogy nem fog beszélni” – mondták a BFM televíziónak adott interjúban. Szerintük Abdeslam jól tudja, hogy jogában áll hallgatni, és ezt ki is fogja használni.
Az ügyvédek kiemelték, hogy ez nem meglepő fordulat. Ők már a védelem elvállalása után leszögezték, hogy amennyiben kliensük nem hajlandó együttműködni velük, azonnal ejtik az ügyét. Elmesélték, hogy minden látogatáskor úgy érezték, hogy egy kínos szembesítésre mennek, nem a munkájukat végezni.
Amióta átvitték Párizsba Abdeslam nem volt hajlandó beszélni, júliusban még a zárkájából sem jött ki a kihallgatásra.
(Sky News - Híradó nyomán)
Frissítés: XXI. századi humánus, liberális, jogállami módszerekkel nyilván nem lehet eredményt elérni középkori kultúrát és értékrendet valló muszlim fanatikusok ellen, a saját "korszakukat" kellene segítségül hívni - íme 18 év fölöttieknek néhány módszer, melyek hatására úgy csiripelne Abdeslam, mint egy marokkói kismadár: